Ángel, d'11 anys, i el seu cosí Fernando, de 17, van desaparèixer el passat 10 de desembre després de deixar plantat el pare d'un d'ells que els havia acompanyat a un supermercat del barri madrileny de Carabanchel. Cinc dies més tard van trobar el cadàver de Fernando en una cinta transportadora de brossa a l'Ecoparc de Toledo. L'autòpsia va determinar que havia mort per asfíxia, i els investigadors sostenen que ha estat una mort accidental.

El cos de l'Ángel va trigar unes setmanes més a aparèixer, i ho va fer a trossos. Primer, van trobar un peu i, més tard, el cap, el tors i els braços. Tot i l'inquietant estat en què el van trobar, els investigadors continuen insistint en la hipòtesi d'un accident. La família sosté que això no és possible, ja que les restes del nen s'han trobat a la zona de buidatge dels camions d'escombraries, cosa que fa impossible que el cos hagi passat per una trituradora de brossa. Estan convençuts que algú li ha esquarterat abans d'arribar a l'abocador.

Sostenen que no ha estat cap accident

"Ningú es creu la hipòtesi d'una mort accidental", ha assegurat Ángel Benedicto, secretari de la Societat Gitana Espanyola. La família està convençuda que algú ha assassinat l'Ángel, ja que el cos de Fernando el van trobar sencer després de passar, en teoria, per la mateixa zona de dipòsits on van trobar el cadàver d'Ángel. "Es dedueix que algú li ha ficat en un contenidor ja en aquest estat", ha dit Benedicto.

fernando angel
Fernando i Ángel, els dos cosins desapareguts a Madrid | Cedida.

Per tal d’esclarir les circumstàncies exactes de la mort dels dos cosins, la família ha contractat els serveis del criminòleg forense Manuel Alameda, així com un ex-Guàrdia Civil perquè investiguin de manera paral·lela a la policia, segon informa Europa Press. També demanen que s’aixequi el secret de sumari per poder comptar amb tots els detalls del cas perquè els investigadors privats puguin avançar amb la seva feina.

La família de l’exnòvia de Fernando, possibles implicats

Segons ha revelat la investigació de la Policia Nacional, els dos cosins s'havien escapat a Toledo amb la intenció de veure a la exparella de Fernando. La noia sempre ha assegurat que no els va arribar a veure abans de la seva mort. La família d'Ángel i Fernando, però, no es creu la seva versió, i estan convençuts que amaguen alguna cosa. De fet, han demanat a la policia que registri més pisos de l'edifici on viu la jove, ja que, segons la seva mare, els menors sí que haurien arribat a parlar amb ella i, després de pegar-la, haurien fugit.