Tres joves assassinen Alireza Fazeli Monfared, el seu familiar de 20 anys quan s'assabenten que és gai. La víctima volia marxar del país amb la seva parella, però el seu germà i cosins van truncar el seu futur.

Assassinat homofòbic a l'Iran

Segons informa la Xarxa de Lesbianes i Trans de l'Iran, 6 Rang, Alireza Fazeli Monfared havia sol·licitat exemptar-se del servei militar obligatori per ser gai. L'aprovació d'aquesta demanda era clau per poder marxar a Turquia amb la seva parella, Aghil Abyat.

El document que informava que la sol·licitud havia estat acceptada, va arribar a casa seva a la ciutat d'Ahvaz quan ell no era a casa, i va ser el seu germanastre qui va obrir el sobre, descobrint l'orientació sexual d'Alireza.

Alireza Fazeli Monfared / Twitter

El seu germanastre va descobrir l'orientació sexual del jove obrint una carta seva fent-lo exempt del servei militar obligatori / Twitter

Segons el testimoni de la parella de la víctima, Aghil, el passat dimarts 4 de maig, cap a les set de la tarda, hora local, dos quarts de quatre aquí, l'Alireza va parlar per telèfon amb la mare per últim cop, sense saber que mai més ho podria fer.

Alireza, decapitat per ser gai

Instants després, el germà li va dir que el pare els volia veure als dos -cada un era d'un matrimoni diferent del progenitor.

Llavors, es van ficar a cotxe, dirigint-se al poble de Borumi durant la nit. I va ser en aquesta població on el seu germà, amb l'ajuda de dos cosins, va assassinar i decapitar al jove.

Un dia després, el germanastre va trucar a la mare del noi per informar-la que ell l'havia matat. El cadàver va ser trobat aquell mateix dia sota unes palmeres.

"No hi va haver notícies d'ell fins dimecres, quan el germanastre d'Alireza va trucar a la seva mare i li va dir: 'L'hem rematat'. Ara està amb el metge forense i la seva mare ha estat hospitalitzada a causa de la commoció", va explicar Aghil a la publicació IranWire.

El maten entre el germà i dos cosins

L'Alireza era l'únic fill del primer matrimoni del seu pare, mentre que el seu germà va néixer del segon matrimoni.

Tots dos joves havien tingut problemes, ja que el més petit dels dos sempre es queixava amb el seu pare sobre l'aparença de la víctima i la forma en què vestia. En la seva opinió, "deshonrava" i "avergonyia" a la família.

Alireza Fazeli Monfared / Twitter

El germanastre i dos cosins van assassinar, decapitar i abandonar el cadàver del jove per un suposat "crim d'honor" / Twitter

Amb el transcurs de la investigació, missatges de veu gravats per l'Alireza van sortir a la llum i en un d'ells explicava com sentia la seva vida "amenaçada per la seva família".

De moment, els tres joves han estat detinguts i s'ha obert un cas en contra seva en el tribunal.

Per "avergonyir i deshonrar la família"

Al seu torn, la xarxa de suport 6 Rang, ha insistit que aquest tipus de documents posen en perill les vides de les persones LGBTQ, ja que permet identificar amb facilitat les persones que pertanyen al col·lectiu.

"L'assassinat de l'Alireza a causa de la seva orientació sexual, escrita a la targeta d'exempció militar reafirma la nostra advertència sobre els riscos de seguretat del procés per a homes homosexuals a l'Iran i emfatitza la necessitat d'una legislació preventiva en aquesta àrea", va sentenciar l'associació.

Alireza Fazeli Monfared / Twitter

L'assassinat d'Alireza ha horroritzat els col·lectius de l'Iran, que el situen com a exemple per a demostrar els canvis que necessita la societat del país / Twitter

A més, el col·lectiu va anunciar que aquesta situació serà portada davant la llei perquè serveixi d'exemple dels canvis que ha d'haver-hi en la societat de l'Iran.

"6 Rang, alhora que ofereix condol a la família i amics de l'Alireza, anuncia que aquest assassinat i les seves arrels legals i culturals seran perseguides dins la societat iraniana i per part de les institucions internacionals, i demana a tots que utilitzin aquesta amarga tragèdia com a motivació per exigir, pregunta i canviar la situació de drets humans de la societat iraniana", van concloure.