Lesley O'Neill, una dona anglesa de 60 anys, explica en una entrevista com va ser la mort del seu fill Louis, de 24 anys, amb qui parlava per telèfon mentre el seu cos col·lapsava.

La tragèdia de la Lesley amb la mort del seu fill

"Parlant amb el meu fill Louis per telèfon, vaig escoltar l'ansietat en la seva veu. Havia estat malalt durant un parell de setmanes i va dir que encara no se sentia bé. Sabent que era propens a entrar en pànic, li vaig dir que descansés i es relaxés, mai vaig imaginar que només unes hores després, moriria". Aquest és el testimoni de la dona al diari anglès The Sun, on ha explicat la seva tragèdia.

Els pares del Louis es van divorciar quan ell tenia un any i ara la mare conviu amb la seva nova parella, el James, de 54 anys. Amb ell va tenir la filla Molly, de 17 anys.

Quan va arribar a l'adolescència, Louis va desenvolupar ansietat: tenia un grup de bons amics, però era més feliç jugant futbol o jocs d'ordinador.

Li feia mal la cama durant el confinament al Regne Unit

Als 20, havia començat a estudiar per ser entrenador de futbol a la universitat de Blackpool i es va oferir com a voluntari per a Blackpool Football Club Community Trust, sovint jugant ell mateix.

Muerte hijo teléfono / Cedida

Era un nen molt estimat i enginyós i estudiava per ser professor / Cedida

Després de la universitat, es va anar a viure amb el seu pare i va aconseguir una feina a l'Starbucks per estalviar per a un curs de formació de professors, però quan va arribar la pandèmia, el van suspendre.

No sortia de la seva habitació

"A causa del confinament, no podia veure'l, així que parlàvem o ens enviàvem missatges cada dia, i sempre li preguntava si sortia i feia exercici.

Deia que sí, però més tard vaig descobrir que passava la major part del temps a la seva habitació. Si el seu pare, amb qui vivia, tractava d'animar-lo a sortir, ell deia que no", declara la Lesley.

A mitjans de maig, Louis va començar a queixar-se d'un dolor a la cama dreta. Van pensar que era una estrebada muscular, i li van recomanar que es posés una bossa de gel i la mantingués elevada.

Un diagnòstic poc encertat: intoxicació alimentària

Un matí, unes setmanes després, el pare, va trucar a la Lesley i va dir que el Louis havia tingut diarrea, i s'havia desmaiat. Van trucar els serveis d'emergències, que van dir que semblava una intoxicació alimentària.

Més tard aquell dia, va parlar amb un metge de capçalera local, que va estar d'acord i va aconsellar descans. Mentrestant, la cama encara li feia mal, però ningú connectava les dues malalties.

Després, la nit del 2 de juny, unes hores després d'haver parlat amb el Louis, va caure a terra de casa seva. "L'Stanley em va trucar i, mentre esperava que arribés l'ambulància, el Louis va aconseguir seure i li va passar el telèfon".

Atac de pànic que acaba a l'hospital: tampoc és la causa

"Estava plorant i tenia molta por d'anar a l'hospital per si es contagiava de Covid-19 allà, així que vaig intentar calmar-lo."

Quan els paramèdics van arribar uns 15 minuts més tard, van pensar que Louis estava tenint un atac de pànic.

"Van intentar estabilitzar la seva respiració, però de sobte la seva respiració va parar i vaig sentir un soroll sord. Podia sentir els paramèdics dient: 'adrenalina' i donant-li reanimació cardiopulmonar al Louis mentre l'Stanley plorava."

Muerte hijo teléfono / Cedida

Es va desmaiar a casa del seu pare després d'haver-li diagnosticat un atac de pànic, que no va ser la causa de la mort / Cedida

"Van arribar tres ambulàncies més i un helicòpter. Encara era al telèfon escoltant, incapaç de fer res. Va ser espantós" declarava la dona, trencada de dolor. Van intentar reviure a Louis durant 45 minuts, abans de declarar-lo mort.

La mare va sentir per telèfon com el fill de 24 anys moria

Quan vaig penjar, va ser com una experiència extracorporal. Com pot estar mort el meu fill? L'únic que em va reconfortar va ser pensar: 'Louis sabia que jo estava amb ell'.

L'endemà al matí, James i jo vam haver de dir-ho a la seva germana petita, la Molly, que va quedar devastada.

Un examen post mortem va descobrir que havia mort d'una embòlia pulmonar causada per una trombosi venosa profunda.

El funeral de Louis va tenir lloc el 24 de juny al crematori de Luton, tot i que només van poder anar 20 persones a causa de les restriccions por Covid.