La mare de la menor violada en Igualada, Barcelona, la vigília del Dia de Tots Sants, llança un crit d'ajuda per trobar els agressors i demana al govern de Pedro Sánchez noves mesures per evitar les agressions sexuals, que ella ha definit com a "salvatjades".

La mare de la menor atacada a Igualada reclama duresa

Mentre la víctima de la brutal violació, de 16 anys, continua ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu, la seva mare ha decidit difondre les gestions que està fent la família sobre això.

Aquest dijous, a través de La Sexta, la dona ha donat a conèixer la carta que ha enviat al president Pedro Sánchez per demanar mesures contra aquest tipus de situacions.

Hospital Sant Joan de Deu viquipèdia

Hospital Sant Joan de Déu / Viquipèdia

La mare demana al document que es reforci la seguretat a les zones de lleure i proposa que s'imposin restriccions per edats -"si van adolescents, no van adults" - i que s'eviti el consum de drogues i alcohol als recintes.

"Senyor president del Govern, haurà vist a les notícies el cas de la meva filla i la meva màxima intenció és arribar a vostè, perquè quan toquen a una dona, ens toquen a totes. Jo li prego que frenin aquestes salvatjades ja!", continua escrivint.

Una carta a Pedro Sánchez per reforçar la seguretat

A més, sol·licita que es creï un llistat en què s'incloguin "els violadors, delinqüents i assassins" per evitar el seu accés a àrees on es trobin els menors.

"A les zones dels adolescents hi ha d'haver molta protecció i vigilància i, a l'entrada, un control d'alcoholèmia, drogues i, per descomptat, covid", exigeix.

D'altra banda, i per protegir les menors, opina que "hauria de ser obligatori portar un braçalet salvavides que, en cas de perill, alerti la policia. Tota mesura és poca, jo només soc una mare, però soc la veu de totes", assegura.

Paral·lelament a la missiva, que ja s'ha difós en tots els mitjans i en xarxes socials, els Mossos d'Esquadra continuen investigant per trobar l'agressor o agressors de la noia, que va ser trobada cap a les set del matí d'aquest dilluns per un camioner, que va pensar que estava morta.

Tirada a terra, inconscient i despullada, el transportista la va tapar i va trucar als serveis d'emergències, que la van estabilitzar i van traslladar a l'hospital.

L'adolescent, greu en l'hospital

Ha hagut de ser operada d'esquinçaments vaginals i anals, i encara es recupera del cop al cap que li va causar una fractura cranial i que se sospita que li va fer perdre la memòria o consciència dels fets.

Perquè ella mateixa ha declarat que no recorda res, mentre les anàlisis han mostrat que en el seu organisme no hi havia restes de drogues ni d'alcohol. Tot i això s'estudien totes les opcions i la prioritat és trobar les persones responsables.

Discoteca Epic Igualada / Cedida

Discoteca Epic Igualada / Cedida

Es parla en plural perquè les ferides, tal com coincideixen metges i policia apunten a una agressió múltiple. Les càmeres de seguretat estan sent la clau per identificar-los, ja que segons les amigues de la víctima, va sortir acompanyada del local, quan anava de camí a l'estació de tren per tornar a casa de la seva mare a Vilanova i la Geltrú.

Les imatges dels dispositius de la zona de la discoteca Epic, en el polígon industrial Les Comes, estan sent analitzades i s'espera que determinin qui van ser els culpables per poder detenir-los.

La carta de la mare de la menor violada a Igualada, sencera

"Buenos días Señor presidente del gobierno, habrá visto en las noticias el caso de mi hija y mi máxima intención es llegar usted, porque cuando TOCAN A UNA MUJER, NOS TOCAN A TODAS, yo le ruego que frenen estas salvajadas ya!!! Que la ley sea dura para ellos!!! Es importante que por favor implanten leyes duras para que se protejan niñas, adolescentes y mujeres. Que la ley sea dura con esos salvajes!!!

Es importante que en zonas de ocio restringan por edades, si van adolescentes no van adultos y cero consumo de drogas y alcohol, tanto fuera como dentro del recinto, con penas de 3.000 euros como mínimo.

Que esté en una lista negra los violadores, delincuentes, asesinos y le prohíban la entrada a zonas de ocio.

En las zonas de los adolescentes debe haber mucha protección y vigilancia, y en la entrada un control de alcoholemia, drogas y por supuesto de covid y comprobar todos los los DNI, lo pasen por un lector y comprueben que no son falsos. Pienso que debería ser obligatorio llevar una pulsera salvavidas que en caso de peligro alerte a la policía, toda medida es poca, yo solo soy una mamá, pero soy la voz de todas!"