Aquest dijous, 22 de desembre, s’ha sabut que cinc homes de Castelldefels han ingressat a presó després de ser arrestats per haver-los pogut vincular, després d’una llarga investigació dels agents de la Unitat d’Investigació (UI) dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Gavà, amb, com a mínim, tres agressions sexuals que es van produir durant l’any 2021, mentre els locals d’oci estaven tancats i els arrestats, presumptament, van idear un pla per buscar víctimes per aplicacions de contactes per convidar-les en festes on, després de consumir alcohol i drogues, eren agredides sexualment. Els detinguts tenen entre 30 i 35 anys i són de nacionalitat espanyola, romanesa i cubana. Els Mossos tenen coneixement que hi ha més víctimes, però encara no les han pogut localitzar.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, que ha tingut accés a l’atestat policial, un dels arrestats era el captador i aprofitava que els locals d’oci estaven tancats per oferir, des d’aplicacions com Tinder i Badoo, “festes privades” a noies, que accedien a anar al domicili d’aquest home. Segons ha pogut comprovar la policia, durant la festa, després del consum d’alcohol i drogues, la noia acceptava tenir relacions sexuals amb el captador, però, sense el seu consentiment, s’hi afegien més homes i fins i tot forçaven la víctima a mantenir pràctiques sexuals contra la seva voluntat. 

Una de les víctimes, discapacitada mental

De les tres víctimes, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, una d’elles tenia una discapacitat mental, d’aquí que en la interlocutòria de la magistrada que n’ha ordenat la presó provisional i sense fiança, assegura que els acusats, que actuaven de manera organitzada i havent “normalitzat” aquest modus operandi, es van aprofitar de la vulnerabilitat d’una de les víctimes. 

Les festes es feien a casa del captador, que sempre era el mateix, que aprofitava els seus perfils en aquestes dues aplicacions de cites, per convèncer les víctimes per participar en festes privades. Els Mossos estan fent buidatge dels mòbils dels cinc detinguts —tres van ser arrestats i dos més es van entregar ells a la comissaria— per poder identificar més víctimes, que els investigadors asseguren que podrien ser moltes més. Les agressions sexuals que estan investigant els Mossos i el jutjat d’instrucció 5 de Gavà van tenir lloc durant el 2021, quan les discoteques i els locals d’oci estaven tancats.