Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 19 de desembre a Castelldefels cinc homes relacionats amb diverses agressions sexuals que es van denunciar durant la pandèmia de 2021 al Baix Llobregat. Es tracta de cinc persones que quedaven amb dones i les agredien sexualment, segons les investigacions fetes pels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Gavà. Una denúncia va obrir la porta a seguir el cas, que ha descobert que els homes ho havien fet amb més dones.

Ara mateix es desconeixen més detalls de la investigació. El que sí que se sap és que ahir van ser entregats al jutge de guàrdia de Gavà que en va ordenar presó provisional, sense fiança i comunicada —amb tothom menys amb les víctimes, tres que s'han pogut identificar fins ara—. Els detinguts tenen entre 30 i 35 anys i tres d'ells són de nacionalitat espanyola, un d'origen romanès i el cinquè, d'origen cubà, segons fonts judicials a ElCaso.cat.

Hi pot haver més víctimes

Segons consta a la interlocutòria de presó dictada per la titular del jutjat d’instrucció 5 de Gavà “les diligències practicades han confirmat que es tracta d'un grup organitzat que actua de la mateixa manera amb les víctimes”. Segons les investigacions policials, un dels arrestats captava les noies i després els altres “s’aprofitaven de la vulnerabilitat sotmetent-les a pràctiques sexuals no consentides”.

De moment, s’han pogut identificar tres víctimes, tot i que la policia creu que n’hi pot haver més, pels missatges dels mòbils intervinguts als detinguts. La magistrada assegura que “la manera d'actuar dels investigats és habitual i ho han normalitzat, menyspreant les dones, considerant-les objectes la finalitat de les quals és satisfer els seus desitjos sexuals i menysvalorant la voluntat de les dones". La policia catalana ja ha informat també al jutjat que els veïns de Castelldefels detinguts poden estar relacionats amb més agressions sexuals i que manté la investigació en marxa per poder-ho aclarir.