El jutjat número 4 d'Igualada ha enviat a presó sense fiança el detingut per violar una menor de 16 anys a Igualada la nit de la Castanyada. La causa està oberta per agressió sexual i assassinat en grau de temptativa.

El jove, amb antecedents policials per abusos sexuals, va ser detingut dijous per agredir sexualment una noia en el polígon industrial Les Comes de Igualada, quan la víctima es dirigia a l'estació de tren després de sortir de la discoteca Epic. El detingut només ha respost a les preguntes del seu advocat. El noi, anomenat Brian Raimundo C. M., de nacionalitat boliviana i 21 anys, feia 48 hores que estava en dependències policials.

 

La detenció es va produir la matinada de dijous passat, el jove estava dormint al seu domicili, ubicat en el número 13 del carrer Sant Sebastià del municipi d'Igualada. Els agents van entrar al seu habitatge i van registrar tots els racons a la recerca de proves durant més de set hores. Tot i això, Brian Raimundo es va negar a fer declaracions als membres del cos policial.

Els agents van aconseguir trobar les peces de roba que Brian Raimundo portava la nit en què la víctima va ser violada i agredida brutalment. Buscaran, en elles, proves biològiques que puguin relacionar la jove amb el detingut.

Es creu que les proves que es puguin trobar a la roba del detingut seran claus per poder tancar un cas que ha estat summament mediàtic per com de misteriós i brutal que ha estat. Els encarregats d'analitzar les proves tardaran unes dues setmanes a obtenir uns resultats clars i reveladors.

Com van trobar la jove?

L'octubre de l'any passat, un camioner va passar per la zona i es va sorprendre en veure un cos tirat a terra. En apropar-se va poder veure que era una noia, va pensar que estava morta, ja que estava inconscient i tenia moltes ferides greus i diverses lesions.

La noia de 16 anys va passar uns mesos ingressada a l'hospital recuperant-se d'aquest brutal atac. Malgrat això, té diverses seqüeles psicològiques i físiques. A més, no recordava què havia passat ni qui havia estat el responsable d'aquesta agressió.

L'UCAS va començar a treballar per resoldre un cas que, a priori, semblava molt complicat per la falta de proves. Van decidir investigar les persones de l'entorn de la víctima, incloses les persones que van ser amb ella aquella fatídica nit en què la menor va anar a la discoteca Epic d'Igualada.

Es tractava d'un cas molt complicat per la falta de testimonis i imatges. Les càmeres de seguretat de l'exterior de la discoteca no funcionaven i amb prou feines hi ha dispositius útils per a la policia a la zona en la qual es va produir l'atac. Malgrat això, hi havia un enregistrament en el qual es podia veure una borrosa i gairebé imperceptible imatge de l'agressor.