L’institut de Sallent (Bages) segueix de dol després dels fets d’aquesta setmana. Una de les alumnes ha mort després de precipitar-se de manera voluntària des d’un tercer pis, a casa seva. La seva germana bessona també va saltar, però va poder ser traslladada, tot i que molt greu, a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on segueix ingressada.

Què va passar al centre per acabar com va acabar la vida d’una de les bessones, l’Alana, i amb la Leila molt mal ferida, és un dels objectius dels Mossos d’Esquadra. Confirmar si les dues nenes van patir assetjament i insults trànsfobs ajudaran a saber què va poder motivar el suïcidi de les bessones. L’atestat dels Mossos repassa la vida de les nenes i també els darrers mesos i detalla el cas com multifactorial, i no amb un sol detonant. 

Homenatge dels companys a les dues nenes

Els alumnes i companys de classe de les dues bessones han fet un homenatge a les dues bessones dibuixant i signant els dos pupitres de les dues noies argentines. Missatges de suport i de record per les dues noies víctimes d’aquesta tragèdia. A més, de manera coordinada entre el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Departament d’Educació, s’han activat protocols de seguiment i d’acompanyament als estudiants i docents per oferir suport psicològic després dels fets. 

 

Una de les amigues de les bessones ha explicat aquest matí com tractaven a les nenes a l’institut. En una declaracions molt greus, ha assegurat que a l’hora del pati les rodejaven, les insultaven i els pegaven i que els professors no feien res. Alguns cops, fins i tot, també les havien arribat a castigar a elles per defensar-se.

En la mateixa línia s’ha manifestat una amiga de la família, que ha assegurat que estan devastats i ha explicat que la mare de les dues bessones va posar-se en contacte amb el centre, la policia municipal i també l’Ajuntament de Sallent per denunciar els fets, però que “ningú no va fer res”.