Cop dur al "negoci" de la droga al Garraf i al Penedès: ingressen cinc camells a presó, requisen droga valorada en més d'un milió d'euros i no descarten noves detencions.

Nou detinguts per narcotràfic al Garraf i al Penedès

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir, el dimecres 25 d’agost, nou homes, de nacionalitats dominicana i espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per venda de cocaïna i marihuana, un delicte de defraudació de fluid elèctric, i van desmantellar cinc plantacions de marihuana a les comarques del Baix Penedès i del Garraf.

 

Cas Parra

El cas Parra, nom amb què va ser batejada la investigació, es va iniciar el mes de novembre, quan els investigadors van ser alertats que es podria estar subministrant droga al consumidor final, concretament cocaïna, en un local de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Els agents van iniciar una sèrie d’indagacions que els va permetre esbrinar que l’activitat delictiva, la venda de substàncies estupefaents, per tal de dificultar la feina policial estava camuflada amb l’activitat pròpia  de diversos establiments de restauració. La venda es duia a terme concretament a un bar i dues discoteques a Vilanova i la Geltrú i un bar a Sant Pere de Ribes (Garraf).

Els investigadors van aconseguir identificar les persones que participaven en la distribució de cocaïna, en petites quantitats, i també en la distribució de marihuana. Finalment, el dimecres 25 d’agost, els agents van realitzar deu entrades i registres a les comarques del Baix Penedès i del Garraf. Concretament van realitzar sis entrades al municipi de Vilanova i la Geltrú i a altres localitats limítrofes com Sant Pere de Ribes, El Vendrell (Baix Penedès) i Segur de Calafell (Baix Penedès).

Droga valorada en més d'un milió d'euros

En el marc del registre es van desmantellar la infraestructura de cinc plantacions de marihuana, connectades fraudulentament a la xarxa de distribució elèctrica, i es van intervenir gairebé 400 grams de cocaïna, unes 4.000 plantes de marihuana, en diferent estat de floració, 22 quilograms de cabdells de marihuana i una arma de foc. Els investigadors calculen que el valor de la droga comissada superaria els 1.000.000 euros en el mercat negre.

Cinc camells a presó

Els investigadors van detenir nou homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i dos d’ells eren els propietaris dels establiments. Cinc dels arrestats, que anteriorment ja havien estat investigats per fets semblants, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.