A presó un lladre molt violent per robatoris a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Va lligar una de les seves víctimes amb brides i amb un carregador de mòbil.

Robatori amb violència a l'Hospitalet de Llobregat

Els Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, el dimarts 24 d’agost, un home de 39 anys i nacionalitat xilena, com a presumpte autor d’un robatori amb violència en una botiga de roba i per quatre robatoris amb intimidació a vianants, al mateix barri de Collblanc-La Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat.

La investigació es va iniciar el 19 d’agost quan els agents van saber d’un robatori amb violència i intimidació al carrer a l'Hospitalet de Llobregat. Un home va abordar una dona per robar-li el mòbil mentre li ensenyava el mànec d’un ganivet per intimidar-la.

Una víctima menor d'edat

La víctima va facilitar als investigadors una descripció de l’autor i els agents van iniciar les gestions per obtenir qualsevol dada que els permetés identificar-lo. L’endemà, es va repetir la mateixa situació tot i que en aquest cas la víctima era un menor d’edat a qui també li va robar el telèfon mòbil.

Al cap de quatre dies, mentre els agents investigaven els fets, van ser alertats d’un tercer robatori amb intimidació al mateix barri de Collblanc-La Torrassa. Es va repetir el mateix patró d’actuació que en els dos casos anteriors tot i que en aquesta ocasió el sospitós li va robar els diners.

 

Davant la reiteració dels robatoris els agents van intensificar el patrullatge al barri amb dispositius preventius específics i van continuar la recerca de nous indicis. Al matí del 24 d’agost es van produir dos robatoris violents més en poca estona. A primera hora del matí un home que coincidia amb la descripció dels altres robatoris va intimidar una persona amb un tornavís i li va robar els diners. Poc després, va assaltar una botiga de roba tot just abans de la seva obertura.

El sospitós, que inicialment es va fer passar per un client, va intimidar la propietària del negoci amb un tornavís i li va robar les joies que duia posades a més de la seva bossa de mà. L’home inclús va utilitzar la violència física contra la víctima i la va arribar a pegar contra l’aparador de l’establiment amb la finalitat que obrís la caixa enregistradora, fet que li va causar algunes contusions.

Deixa la víctima lligada amb brides i amb un carregador del mòbil

Posteriorment, l’atracador va conduir la víctima fins al magatzem de la botiga on la va deixar lligada per les extremitats amb brides i el cable d’un carregador de telèfon, abans de fugir del lloc. La dona va aconseguir arribar fins a la porta de l’establiment, on una clienta que mirava l’aparador la va poder auxiliar.

Gràcies a l'enregistrament de les càmeres de vigilància els investigadors van poder obtenir una descripció acurada del sospitós, al qual finalment van poder identificar com un home amb antecedents policials per robatoris violents. Es tracta d’un home de nacionalitat xilena i que ja havia estat detingut el mes de juliol per un robatori a un turista italià.

A presó de manera provisional

Finalment, els investigadors van iniciar un dispositiu de recerca de l’investigat i el van localitzar a la tarda al mateix barri de Collblanc-Torrassa. El sospitós va intentar fugir quan va detectar la presència dels investigadors, però el van poder interceptar després d’una persecució a peu per diversos carrers. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.