Troben mort el Jacobo, el menor de 16 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el dilluns a l'elitista ciutat de Marbella (Màlaga). Han trobat el seu cos al costat d'un edifici abandonat.

Troben mort el Jacobo Isidro Benedito

Tot va començar el dilluns a la tarda, cap a les 18:00, quan Jacobo Isidro Benedito, un adolescent de 16 anys de Marbella, va sortir a donar una volta per la zona de Nueva Andalucía, però no va tornar a casa.

Quan els seus familiars van veure que no tornava, immediatament, van anar a la Policia Nacional per posar una denúncia per desaparició i, a partir d'aquest moment, el van començar a buscar sense èxit.

Menor de 16 anys desaparegut a Marbella

Els seus amics i familiars van començar a difondre per xarxes socials una foto i una descripció del menor desaparegut demanant col·laboració ciutadana per trobar-lo. "El Jacobo té 16 anys, mesura 1,80 metres i pesa uns 75 quilos. Té el cabell castany i llarg, els ulls verds i una taca fosca en el braç", explicaven a Twitter i Facebook.

El troben mort al costat d'un edifici abandonat a la zona del llac de Las Tortugas

Malauradament,  aquest dimarts, els agents han comunicat la pitjor de les hipòtesis: la unitat canina de Protecció Civil, cap a les 16:30, ha trobat el cadàver del Jacobo a la zona del llac de Las Tortugas. El seu cos estava al costat d'un edifici abandonat i, de moment, no han transcendit quines han estat les causes de la mort.

Jacobo Isidro Benedito / SOS Desaparecidos

Troben mort el Jacobo Isidro Benedito, el menor de 16 anys desaparegut en estranyes circumstàncies a Marbella (Màlaga) / SOS Desaparecidos

El Jacobo era membre el Marbella Rugby Club i la seva mort ha causat gran commoció a Marbella i, de fet, els veïns de la ciutat han emplenat les xarxes socials de missatges de suport cap als seus amics i familiars.

La Policia Nacional ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per saber exactament en quines circumstàncies ha mort.

Col·laboració ciutadana per trobar una dona desapareguda a Vilassar de Mar

Des de SOS Desaparecidos remarquen la importància de la col·laboració ciutadana per localitzar persones desaparegudes com més aviat millor. A Catalunya, hi ha una desaparició no resolta que fa uns mesos va ser molt mediàtica. Es tracta del cas de Sandra Culli, una dona que va desaparèixer en estranyes circumstàncies a finals de desembre del 2020 a Vilassar de Mar (Maresme). Igual que el Jacobo, va desaparèixer quan va anar a donar una volta, però mai va tornar a casa. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112 o amb els Mossos d'Esquadra.