Gir de 180 graus en el crim del Samuel: un vídeo demostra que l'agressió mortal no va ser casual i que hores abans dels fets, el Samuel i els seus assassins havien tingut una forta discussió a l'interior de la discoteca.

Assassinen a Samuel Luiz a la Corunya

El 3 de juliol  un grup de joves va matar el Samuel Luiz, un jove de 24 anys de La Corunya. El seu assassinat ha causat gran commoció a les xarxes socials i s'està investigant si es tracta d'un crim homòfob.

El joven asesinado Samuel Luiz / Facebook

Un vídeo podria demostrar que l'agressió mortal a Samuel Luiz no hauria estat casual / Facebook

Però quin va ser el motiu de l'inici de l'agressió mortal? Segons les primeres investigacions, tot va començar de manera casual: el Samuel i una amiga seva estaven fent una videotrucada i els presumptes autors dels fets es pensaven que els estaven gravant i, va ser a partir d'aquest moment quan va començar la primera part de la pallissa.

No obstant això, ha sortit a la llum un vídeo que posa en dubte aquesta hipòtesi, ja que a les imatges es pot veure com la "discussió" va començar hores abans a l'interior de la discoteca El Andén, explica La Vanguardia.

Samuel va discutir fortament amb els seus assassins hores abans del crim

Tant el Samuel  i els sues amics com els seus assassins van coincidir en aquesta discoteca i van tenir una forta discussió a la 1:00, dues hores abans que el matessin. Segons diu La Vanguardia, els policies estan intentant esbrinar si aquesta discussió va ser el desencadenant del crim.

Per si no fos poc, un dels agressors es va guardar una ampolla d'alcohol abans de sortir de la discoteca, fet que fa sospitar als agents que se la podria haver guardat per, posteriorment matar al Samuel, ja que el jove de 24 anys va rebre cops d'ampolla durant l'agressió mortal. No obstant això, encara no han pogut confirmar que l'ampolla que es va amagar l'investigat fos la mateixa amb la qual van agredir el Samuel.

Assassinat premeditat o homicidi?

Saber si aquesta discussió a l'interior d'El Andén va ser el que va motivar als presumptes autors dels fets a assassinar el Samuel, és clau per saber si es tracta d'un assassinat premeditat o si és un homicidi.

Uno de los detenidos por el crimen de Samuel / EFE

Un dels detinguts pel crim del Samuel a La Corunya / EFE

Els policies intenten esbrinar si es tracta d'un crim homòfob

Tot i que els presumptes assassins neguen que es tracti d'un crim homòfob, abans, durant i després de l'agressió mortal, van insultar al jove de 24 amb insults homòfobs com "maricón" i, de fet, un dels presumptes autors dels fets va dir que "tenia un problema amb els gais". Per aquests mateixos motius, els policies estan intentant reunir proves per demostrar si es tracta d'un delicte d'odi, un fet que encara no han pogut demostrar.