Amb l'aixecament del secret de sumari del crim del Samuel, el jove homosexual assassinat a la Corunya, han sortit a la llum més detalls sobre el cas, com la confessió d'un dels detinguts, que va dir que "tenia un problema amb els gais".

Assassinen a Samuel Luiz a la Corunya

Els fets es van produir la matinada del 3 de juliol quan un grup de joves, alguns d'ells menors d'edat, van apallissar fins a la mort a Samuel Luiz, un noi de 23 anys de la Corunya.

Segons el sumari, al qual ha tingut accés l'ABC, Diego M., un dels detinguts per l'assassinat i que actualment està a presó de manera provisional i preventiva, va confessar a Kaio S., un altre dels implicats, que "tenia un problema amb els gais". 

Uno de los detenidos por el crimen de Samuel / EFE

Un dels detinguts pel crim del Samuel va dir a un altre dels implicats que "tenia un problema amb els gais" / EFE

No es referia al Samuel, sinó a una altra noia lesbiana

Aquesta confessió la va fer a la reunió amb els altres presumptes assassins quan es van reunir després dels fets en un parc de la Corunya. No obstant això, el Diego no es referia al Samuel quan deia que "tenia un problema amb els gais", sinó a una altra noia que suposadament era lesbiana i que estava amb els presumptes autors dels fets al parc.

Aquests fets els va explicar Kaio a la Policia i va detallar que quan va arribar al parc, es va trobar amb el Diego i la seva nòvia la Kathy, que està en llibertat amb càrrecs. A més, també hi havia dues noies i un noi, als quals no coneixien.

"Tinc un problema amb els gais"

Segons el Kaio, va veure el Diego molt alterat, ja que estava discutint amb una de les joves i quan ell es va apropar per preguntar què passava, aquest va respondre que "tenia un problema amb els gais", fent referència a la dona lesbiana.

Tot i que aquest comentari no anava dirigit cap al Samuel, són unes declaracions que posen en relleu l'homofòbia d'un dels presumptes assassins. Encara actualment els policies que investiguen el cas expliquen que no hi ha proves suficients per determinar que és un crim homòfob, els agents estan intentant esbrinar més detalls sobre el cas per tal que el jutge pugui determinar si hi ha delicte d'odi o no. 

Samuel / Twitter

El Samuel Luiz és un noi homosexual que ha estat assassinat a la Corunya i estan investigant si es tracta d'un crim homòfob / Twitter

L'acusació popular demana que s'investigui com un delicte d'odi

No obstant això, l'Associació per la Llibertat Afectiva i Sexual de la Corunya s'ha presentat com a acusació popular i demana que es jutgi als detinguts com a autors d'un delicte d'odi i volen demostrar que el Samuel ha estat víctima d'un crim homòfob, segons explica La Voz de Galícia.

Segons explica aquesta associació, els insults homòfobs que va rebre abans, durant i després de la pallissa, podrien ser constitutius d'un delicte d'odi. Sigui com sigui, la investigació continua oberta i estan intentant reunir més proves per esbrinar per què han matat al Samuel.