Un dels detinguts acusat de ser l’autor del crim de Samuel Luiz es va referir a la víctima com a “maricón” en una reunió que van tenir tots els agressors després d’apallissar-lo el 3 de juliol. Els integrants del grup van estar parlant en un parc públic de la Corunya i no van mostrar penediment.

Samuel Luiz Muñiz / Twitter

Imatge del Samuel Luiz / Twitter

Descriu el Samuel com a "maricón" després de la pallissa

El comissari Pedro Agudo, responsable de la investigació, ha confirmat que un dels agressors va descriure el Samuel com a “maricón” moments després de la pallissa. Els investigadors estan analitzant els mòbils dels presumptes autors del crim. El total de dispositius que estan analitzant són entre sis i vuit.

No s’ha confirmat que sigui un crim homòfob, encara que és una de les possibilitats. El primer detingut va cridar “maricón” a la víctima quan va començar a posar-se agressiu. Minuts després, va començar a pegar el Samuel.

Els presumptes agressors no estaven penedits d'haver apallissat el Samuel

La policia ha obtingut tota la informació sobre la conversació que va tenir lloc al parc, perquè té una declaració d’un testimoni. La reunió va durar una hora i mitja i els integrants no estaven penedits d’haver apallissat el Samuel.

Quan el jove de 24 anys va morir després d’una brutal agressió, el moviment LGTBIQ+ va denunciar que va ser una agressió homòfoba i ha organitzat diverses manifestacions i protestes.

El crim va tenir lloc fa un mes

Fa un mes que van matar el Samuel Luiz a l’avinguda de Buenos Aires de la Corunya. La baralla es va iniciar perquè els agressors pensaven que el Samuel els estava gravant. Però realment, el Samuel i la seva amiga estaven parlant amb la parella d’ella per telèfon. Quan el jove va voler començar a donar explicacions, el van començar a pegar.

Un home que es trobava per la zona va evitar que l’agressió anés a més. Durant pocs minuts, la pallissa va parar, però el van tornar a pegar al cap d’una estona. Amics de la parella amb qui havien tingut la discussió van anar on ell estava i el van començar a apallissar brutalment. A conseqüència, va quedar greument ferit i va acabar morint.

El van perseguir fins a matar-lo

Els assassins van seguir el Samuel durant 250 metres mentre fugia. El noi es va intentar protegir, però van començar a pegar-li durant 15 minuts fins que va perdre la consciència.

Quan va passar hora i mitja, va tenir lloc una reunió per comentar els fets. En aquell moment, la policia els va geolocalitzar a través dels seus mòbils i van saber qui eren, ha explicat El Español.

Els presumptes culpables van immobilitzar el Samuel posant-li un braç al coll fins que el van tirar a terra. Un altre dels agressors va situar-se sobre el Samuel per immobilitzar-lo i el va continuar pegant. També van utilitzar una ampolla per apallissar-lo, l’objecte conté restes d’ADN de dos dels agressors.

Acusats d’un delicte d’assassinat i d’assassinat en grau de temptativa

La policia va poder detenir sis presumptes culpables gràcies a les proves d’ADN, les declaracions dels testimonis i les càmeres de seguretat. Dos dels presumptes autors són menors d’edat i estan internats, els altres tres estan a la presó i l’última implicada, la parella d’un dels acusats, està en llibertat amb càrrecs.

Els joves estan acusats d’un delicte d’assassinat i d’assassinat en grau de temptativa, perquè també van pegar l’home que va intentar parar la pallissa. La investigació continua i estan analitzant els fets per esbrinar tot el que va passar.