Quatre persones moren i altres quatre resulten ferides després d'un xoc frontal entre dos trens que transportaven carbó a la regió russa d'Amur, a Sibèria.

Dos trens siberians xoquen frontalment

Aquest dilluns, un tràgic xoc de trens va acabar amb quatre persones mortes i quatre ferits. L'accident va passar a prop de l'estació Verkhny Ulak, en una via utilitzada per una empresa minera. Els trens utilitzen la línia per portar carbó de la mina Elga de Yakutia, la més gran de Rússia i una de les més grans del món.

 

Segons els primers informes, un total de vuit persones treballaven als dos trens de càrrega durant el xoc, xifra que coincideix amb el nombre de víctimes. Tres dels ferits van ser traslladats en helicòpter a un hospital de la localitat de Zeya, a la regió d'Amur, i el quart es va negar a ser hospitalitzat.

Quatre morts i quatre ferits per un atac de cor

La principal hipòtesi que plantegen els investigadors és que la col·lisió es va provocar després que el conductor d'un dels vehicles patís un atac al cor.

Xoc de trens miners en Sibèria / Instagram

Xoc de trens miners en Sibèria / Instagram

Els informes també expliquen que l'operació per rescatar els ferits va ser molt difícil pels intensos incendis que actualment arrasen els boscos siberians. El fum impedia als equips de rescat d'arribar al lloc, que era molt remot. Finalment, els agents van haver d'aterrar en helicòpter i canviar a automòbils per accedir.

Agredeix els vigilants de seguretat a Mollet

Durant el dia d'avui també s'ha fet pública una incidència menys greu en un tren català, a la localitat de Mollet. Un passatger del tren ha agredit els vigilants de seguretat en una baralla que s'ha fet viral en xarxes socials.

agressió vigilants

Agressió a vigilants de seguretat del tren en Mollet / RRSS

Els fets van tenir lloc diumenge, quan un revisor de Renfe va agafar un passatger que no portava bitllet. El personal de seguretat, que va acudir al vagó, va demanar el jove que baixés del tren, però ell es va negar, assegurant que havia pagat i que no podia arribar tard a la feina.

Sense bitllet i en actitud agressiva

La discussió va començar a escalar en violència i finalment, el viatger va començar a donar cops de puny i puntades de peu als treballadors. En va arribar a agafar un pel coll i es va tirar a terra per evitar que el fessin fora. Però els vigilants van aconseguir treure'l del vagó amb una porra.

Rodalies R11 Renfe / Wikimedia Commons

Tren Renfe / Wikimedia Commons

Quan es va veure fora del tren, l'agressor va posar el peu entre les portes per impedir que es tanquessin. Per això, un altre vigilant el va colpejar de nou amb la porra fins que el va treure i el tren va poder seguir el seu recorregut.

El sindicat ADN, Sindical de Seguretat i Serveis de Catalunya, ha denunciat els fets. Expliquen que volen conscienciar que "els companys actuen com poden, sense recursos."