La Guàrdia Civil investiga un home que ha amenaçat al pilot d'un helicòpter d'extinció d'incendis que omplia el dipòsit d'aigua a la seva finca de Toledo.

Amenaça a un pilot d'helicòpter d'extinció d'incendis

Els fets van tenir lloc diumenge passat sobre les tres de la tarda, quan es va declarar un incendi en una zona agrícola a prop de l'Ermita de Melque, a la localitat de San Martín de Montalbán, a Toledo.

Poc abans de les nou de la nit del mateix dia, la Guàrdia Civil va rebre una trucada que alertava que un home estava amenaçant amb una arma de foc a un agent de l'Infocam, àrea dedicada a la informació sobre incendis forestals de Castella-La Manxa.

Apunta amb una escopeta perquè no agafi aigua de la seva finca

Diversos guàrdies civils es van dirigir a la zona i van identificar l'autor dels fets.

Es tractava d'un home de 63 anys i nacionalitat espanyola, propietari d'una finca propera a les flames.

Tot s'havia desencadenat quan l'agent de l'Infocam havia parat amb l'helicòpter al seu terreny, on recollia aigua d'una bassa per portar-la als punts calents de l'incendi i seguir amb la seva extinció.

Camió Infocam d'extinció d'incendis Castella-La Mancha / EP

Camió Infocam d'extinció d'incendis Castella-La Manxa / Europa Press

L'home es va negar que el pilot es proveís d'aigua en la seva propietat i va acabar amenaçant-lo amb una escopeta carregada, amb la que apuntava a l'aeronau.

Investigat per un delicte d'amenaces: no és detingut

A la seva arribada, la Guàrdia Civil va intervenir l'arma de l'amenaçador i van procedir a prendre-li declaració per investigar-lo, sense detenir-lo, com a autor d'un presumpte delicte d'amenaces amb arma de foc.

Escopeta incendi Toledo / Guàrdia Civil

Escopeta amb què l'home va amenaçar l'agent d'extinció de l'incendi en Toledo / Guàrdia Civil

Tant l'arma confiscada com els fets i dades de l'investigat, que no tenia antecedents policials, van ser posats a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Toledo.

Detingut l'agressor d'un infermer al metro de Madrid

Agressions a figures importants per al benestar de la població semblen ser més comuns últimament. El cas més viral va ser el cop de puny a un infermer al metro de Madrid després de demanar-li a un home que es posés la mascareta.

Diversos vídeos es van viralitzar en mostrar com un sanitari demanava en un dels vagons en la línia 1 del metro de la capital espanyola a un altre home que es posés la mascareta. Com a resposta, l'ara detingut li va pegar un cop de puny a l'ull, armat amb un puny americà, que va deixar al terra atordit a la víctima.

Puny americà per a un sanitari: perd la visió d'un ull

Després de ser traslladat a l'Hospital 12 de Octubre, precisament el seu lloc de treball, l'infermer va ser intervingut quirúrgicament i s'espera la seva evolució per saber si ha perdut parcial o totalment la visió de l'ull afectat.

Agressió metre|metro Madrid / @Undercover_Camo

Agressió metro Madrid / @Undercover_Camo

Finalment i gràcies a la identificació d'una persona que coneixia l'agressor, l'home va poder ser detingut aquest dilluns al barri madrileny de Villaverde.