El passat 19 de desembre els Mossos d'Esquadra detenien cinc homes acusats d'haver comès diverses agressions sexuals a dones durant l'any 2021 al Baix Llobregat. El seu modus operandi era sempre el mateix: un del grup captava les joves per aplicacions de cites i, després d'accedir a tenir relacions sexuals amb ell, les portava a una casa on s'afegien els altres quatre sense el consentiment d'elles, i les forçaven a tenir relacions en grup.

Ara, una de les víctimes ha declarat a la policia i ha relatat la brutal agressió que va patir a mans dels cinc detinguts. El programa de Nacho Abad, ‘En Boca de Todos’, ha publicat les declaracions de la jove, qui va entrar en contacte amb els agressors perquè un d’ells, conegut com el Cubano, havia sigut amic seu quan eren adolescents: “Em va comentar que si volia anar a una festa amb ell i uns amics, que estaven bevent i que m’ho passaria bé”.

L’alcohol la tenia incapacitada

La jove confessa que va consumir grans quantitats d'alcohol que la van deixar "perjudicada". "Em costava mantenir-me en peu i parlar, però sabia on estava i amb qui. L'alcohol no m'impedeix recordar el que va succeir", assegura. En un moment de la nit es va tombar al sofà, i gairebé immediatament va notar com un dels amics del Cubano, Robert, començava a toquejar-la i a intentar besar-la. Ella el va intentar apartar, però la van portar a una habitació on la van violar en grup.

La víctima no sap quanta estona van estar agredint-la. Assegura que mai va donar el seu consentiment perquè això passés, i fins i tot va oposar resistència física, però entre els cinc la van dominar. En acabar, els agressors la van deixar a l’habitació i la jove va marxar a casa plorant. Abans d’anar-se’n, però, els detinguts li van retreure que plorés: “No et posis així, que has estat una campiona”.

Els Mossos la van trobar gràcies a un xat de WhatsApp

Les agressions van sortir a la llum arran de la denúncia d'una altra noia. Després de detenir-los, els Mossos d'Esquadra van revisar els seus telèfons i van descobrir que hi havia més víctimes. En un grup de WhatsApp, la policia va trobar missatges en els quals els cinc agressors relataven el que feien als altres membres del xat. Amb relació als fets esmentats, els detinguts van fer gala del que havien comès: "A la xavala aquesta l'hem destrossat; li hem donat fins al DNI". Una de les persones que eren al xat, però que no havia participat en les agressions, els va cridar l'atenció: "Aneu amb molt de compte i que això no surti a la llum. Sobretot no presumiu i intenteu fer-ho cada vegada menys".

Des del passat 21 de desembre els cinc detinguts es troben a la presó de manera provisional, sense fiança i amb la prohibició de comunicar-se amb les víctimes.