Francisco Marco, l'exdirector de l'agència d'investigació privada Método 3, s'ha mostrat contundent: no es creu la versió de Julia Faustyna, la noia polonesa de 21 anys que afirma ser la desapareguda Madeleine McCann. L'empresa de Marco va ser contractada fa 15 anys per Kate i Gerry McCann, els pares de la menor, amb l'esperança que pogués trobar la seva filla i retornar-la sana i estàlvia.

L’investigador posa en dubte la versió de Faustyna

Faustyna té un compte d’Instagram consagrada a demostrar que ella és Madeleine McCann. Els seus arguments es recolzen en una suposada semblança física, sobretot perquè les dues noies presenten un coloboma a l’ull dret, una taca a l’iris que és de naixement i que ambdues tenen exactament al mateix lloc. La jove també ha assegurat gairebé no conserva records de la seva infància, i que en preguntar als seus pares aquests li responen amb evasives.

Així i tot, Marco ha estat rotund en les seves declaracions al diari El Independiente: "Sense conèixer en profunditat els detalls, no em quadren. No crec que sigui ella", ha dit. La línia d'investigació que va seguir la seva agència fa 15 anys va ser la possibilitat que la nena hagués estat segrestada per un grup de pederastes de Portugal. Els de Método 3, que té la seva seu a Barcelona, es van decantar per aquesta hipòtesi després de rebre una informació des de dintre del ressort de Praia da Luz, on Madeleine era de vacances amb els seus pares, i d'on va esfumar-se sense deixar rastre el 3 de maig de 2007.

cas madeleine mccann
La polonesa Julia Faustyna assegura ser Madeleine McCann, desapareguda fa 15 anys | Xarxes socials. 

Ni els agents dels diversos cossos policials, ni els investigadors privats van poder descobrir mai què va passar realment aquell dia. La Fiscalia d'Alemanya va acusar el pederasta Christian Brueckner, en presó des de fa anys per diversos delictes d'agressió sexual, pederàstia i tràfic de drogues. No obstant això, mai s'ha pogut demostrar amb certesa que hagi estat ell el que va segrestar la petita Madeleine.

La prova d’ADN que ho podria canviar tot

Julia Faustyna ha anunciat recentment pel seu compte d'Instagram que s'ha pogut posar en contacte amb els pares de Madeleine i que aquests han accedit a fer les proves d'ADN que determinaran la veracitat de les conjectures de la jove. Prèviament, havia acudit a les autoritats de Portugal, Regne Unit i Alemanya, i tots la van desestimar. El Scotland Yard en particular es va negar a fer-li les proves, ja que, segons les seves investigacions, Madeleine va morir el mateix dia del seu segrest. A més, l'edat de les noies tampoc concorda: Madeleine en tindria 19, mentre que Faustyna ja ha fet els 21.

Per altra banda, les autoritats policials no es prenen seriosament els arguments de Faustyna per no assemblar-se prou als retrats robots que s'han fet de la desapareguda al llarg dels anys. Pel detectiu privat Francisco Marco, Julia Faustyna és una noia que "només busca notorietat".