Julia Faustyna és la jove polonesa de 21 anys que assegura ser Madeleine McCann, la nena que va desaparèixer el 3 de maig del 2007 mentre era de vacances amb els seus pares a Praia da Luz, un poble de la costa portuguesa. Per recolzar la seva versió, ha creat un comte d'Instagram on publica fotografies amb les quals pretén demostrar la gran similitud física que hi ha entre ella i Madeleine, tot i que l'evidencia definitiva serà una prova d'ADN que es farà presumptament en un parell de dies.

Faustyna va posar-se en contacte amb les autoritats de Portugal, Regne Unit i Alemanya, però tots els cossos policials van desestimar la seva versió. Fins i tot el Scotland Yard es va negar a fer-li les proves d’ADN, assegurant que la nena va morir el mateix dia del seu segrest; encara que fos viva, l’edat de les dues no coincideix, dient, ja que Madeleine tindria només 19, dos anys menys dels que se suposa que té Julia Faustyna.

Els pares de Madeleine, esperançats

Malgrat la negativa de la policia, fonts properes a la família de Madeleine han confirmat que els pares de la petita desapareguda estan disposats a fer-se les proves d’ADN que confirmarien o desmentirien la versió de Faustyna. “La família no té res a perdre, estan disposats a buscar totes les pistes”, han assegurat aquestes fonts al mitjà britànic The Daily Mirror. “La noia s’assembla, no hi ha cap dubte; hi ha moltes possibilitats que sigui ella”, han afegit.

cas madeleine mccann
Julia Faustina assegura assemblar-se a la nena desapareguda l'any 2007 | Xarxes socials. 

La notícia que finalment es realitzaran les proves l'ha donat la mateixa Faustyna a través del seu compte d'Instagram, on ja acumula més de 750.000 seguidors: "Tindré la possibilitat de parlar amb els pares de Madeleine demà i la prova d'ADN es farà aviat", ha compartit la jove. La noia també té un compte a la plataforma TikTok, on ha dit que les seves sospites van aflorar arran de les explicacions molt vagues que li donaven els seus pares sobre aspectes de la seva infantesa. "No havia sentit mai parlar d'aquest cas fins que vaig començar a fer preguntes als meus pares sobre la meva infantesa, ja que en tinc poc o cap record", va dir en una entrevista a The Daily Mirror.

La policia no li dona credibilitat

A part de la diferència d'edat i la teoria de l'assassinat, la Policia Metropolitana de Londres té altres arguments que podrien desmuntar la versió de Faustyna. D'acord que ella no tingués coneixement previ del cas, però al moment de desaparèixer Madeleine tots els mitjans internacionals es van fer ressò de l'ocorregut. D'aquesta manera, seria impossible que una família polonesa l'adoptés sense saber qui era en realitat, ja que la seva cara va sortir amb regularitat als mitjans durant anys.

Malgrat tenir la mateixa taca a l'ull que Madeleine, així com les mateixes pigues a les cames, des de la policia diuen que Faustyna no s'assembla res als diversos retrats robots que s'han fet de la nena desapareguda al llarg dels anys. A la pregunta de per què no fa la prova comparant el seu ADN amb el dels seus pares, la jove polonesa ha respost dient que els seus progenitors s'han negat. Amb tot, caldrà esperar a si s'efectuaran realment les proves amb els pares de Madeleine McCann, i si aquestes serviran per a reunir-los amb la seva filla, desapareguda des de fa 16 anys.

cas madeleine mccann
Els pares de Madeleine McCann, amb un retrat robot de la jove | Xarxes socials.