El cas de la desaparició de Madeleine McCann, la nena britànica de 3 anys que va ser segrestada a l'Algarve, sembla veure la llum al final del túnel. Després de 15 anys d'investigació, les autoritats alemanyes han imputat de forma oficial Christian Brueckner, el delinqüent i principal sospitós de la desaparició -possible violació i assassinat-, després d'una petició de la Fiscalia portuguesa de Faro. Així, es podrà continuar investigant el cas i s'evita el seu tancament sense una solució.

Christian Brueckner i els seus antecedents policials

Juntament amb aquesta notícia s'ha revelat també el llarg historial delictiu de Brueckner, ciutadà alemany que es troba actualment a presó per un delicte relacionat amb drogues, que és tan sols un punt a la seva fitxa policial. Mentre compleix condemna a Alemanya, també està sent investigat per la violació d'una dona nord-americana de 72 anysPraia da Luz, el mateix lloc en el qual se sospita que va segrestar la Madeleine.

Christian Brueckner cas Madeleine / Cedida
Christian Brueckner ha estat formalitzat com a sospitós del cas Madeleine / Cedida

I avui ha estat informat pels seus advocats d'aquesta nova acusació per part de la Fiscalia de Faro, que ha estat tramitada a través de l'alemanya de Braunsweig, al nord del país, segons informa el mitjà Der Spiegel. La petició d'acusar-lo formalment és el resultat d'una cooperació judicial internacional emesa pel ministeri públic de Portugal. I és que el Departament d'Investigació i Acció Criminal de Far (DIAP) i la Policia Judicial, juntament amb les autoritats angleses i alemanyes, investiga des de fa anys a l'home pel cas de la Madeleine, que va desaparèixer a l'Algarve i a qui encara no s'havia acusat formalment a Alemanya.

Agressions sexuals, robatoris, drogues i Madeleine McCann

Les sospites sobre qui havia matat a la petita Madeleine van fer un gir el juny de 2020, quan es van presentar càrrecs contra Christian Brueckner a Braunsweig, després d'un encreuament de dades per delictes sexuals en els quals es trobaven els antecedents de l'home, que va viure temporalment a l'Algarve entre 1995 i 2007, i es va descobrir que havia estat a prop del complex vacacional en el qual s'allotjaven els McCann quan va desaparèixer la nena gràcies a les dades del seu mòbil.

 Madeleine McCann / EFE
Madeleine McCann va ser segrestada i el seu cos mai ha estat trobat / EFE

Tanmateix, des de 2017 estava en el punt de mira pel cas, quan va ser extradit de Portugal a Alemanya el 2017 acusat d'un cas d'abús sexual a menors a Grècia. En complir la meitat de la seva condemna, va abandonar el país, però va durar poc, i va tornar a ser extradit des d'Itàlia per un cas relacionat amb drogues. Llavors es va destapar també que havia violat la dona de 72 anys a Praia da Luz, a l'Algarve, i se l'investiga per una altra violació a una dona irlandesa el 2004 a Portugal també.

El cas Madeleine McCann veu la llum després de 15 anys

I per si no n'hi hagués prou, el sospitós té abundants antecedents penals per abusos sexuals, agressions físiques, així com robatoris i delictes menors, en alguns casos relacionats amb la seva estada a Portugal. Vivia de feines ocasionals i també de delictes contra la propietat en hotels i apartaments. Precisament en una de les seves excursions per robar allotjaments turístics se sospita que va trobar la Madeleine i la va segrestar, tal com revelava un amic seu recentment.

Madeleine / Cedida
Els pares de la Madeleine també van ser acusats de la seva desaparició / Cedida

La Maddie, una nena britànica de tres anys, desapareixia el 3 de maig de 2007, pocs dies abans de complir els quatre anys, de l'apartament que havia llogat la família per passar les seves vacances. Els seus pares havien sortit a sopar a un restaurant proper amb uns amics i van deixar la nena amb els seus dos germans a la casa. En tornar, ja no hi era i malgrat la intensa recerca de les autoritats portugueses i a les múltiples iniciatives llançades pels McCann davant de tota mena d'instàncies, polítiques o fins i tot davant del Vaticà, no es va aconseguir donar amb la pista de la nena. Els mateixos pares van haver d'afrontar sospites de ser els responsables de la desaparició de la nena.