Qui és la noia polonesa de 21 anys que assegura ser la desapareguda Madeleine McCann? Julia Faustyna diu ser la nena a qui se li va perdre la pista al poble portuguès de Praia da Luz el 3 de maig del 2007. Per aquesta raó, la jove ha creat un compte d'Instagram (iammadeleinemccann), on publica imatges i proves o evidències que diu tenir amb les similituds que veu amb la petita i els seus pares, Kate i Gerry McCann. També assegura haver patit abusos sexuals quan era petita i que un pedòfil alemany, que era un sospitós clau en el cas de Madeleine, va ser el seu agressor.

Les evidències que no convencen la policia

Una de les altres evidències que vol demostrar és el defecte ocular o la taca a l'ull que compartiria amb Madeleine McCann. Però Scotland Yard ja ha desestimat realitzar-li les proves d'ADN, atès els motius com l'edat (Madeleine tindria 19 i no 21 anys) o per creure que la nena hauria mort després de ser agredida sexualment aquella mateixa nit del 3 de maig del 2007. Tanmateix, Faustyna ha assegurat, en declaracions recollides pel Daily Star, que "no havia sentit mai parlar d'aquest cas fins que vaig començar a fer preguntes als meus pares sobre la meva infància, ja que en tinc poc o cap record". La jove explica que totes les memòries que té són borroses i que els seus progenitors sempre li canvien de tema quan vol investigar sobre la seva infantesa.

Madeleine McCann / EFE
Madeleine McCann / EFE

Les policies de Portugal, Regne Unit i Alemanya no han donat cap resposta a la jove, tot i que ella assegura haver-se intentat posar en contacte amb els cossos per aquest cas. El que sí ha aconseguit Julia Faustyna és que la seva història o hipòtesi sigui acollida i escoltada pels mitjans de comunicació, així com pels usuaris d'Instagram on ja supera els 750.000 seguidors. I, de fet, una de les seves pretensions era poder contactar amb Kate i Gerry McCann per fer-se les proves d'ADN que li donin la raó o la deixin fora de les possibilitats de ser la petita Madeleine.

Una nova línia d'investigació?

Segons ha actualitzat al seu perfil d'Instagram, els pares estarien d'acord en fer-li el test d'ADN per sortir de dubtes, tot i que la Policia Metropolitana de Londres recomanaria tot el contrari, tal com han publicat diversos mitjans nacionals i internacionals. L'altre punt que no acaba de quadrar és perquè no es fa les proves amb la seva família actual. Això no té una explicació contundent per part de la noia, però tot apunta que els seus pares no donen suport a les hipòtesis que diu tenir i s'haurien negat a realitzar-se les proves. Si realment Julia Faustyna fos Madeleine McCann, això obriria una nova línia d'investigació al cas i què va succeir després de la seva desaparició i com podria haver actuat el principal sospitós del crim, el depredador sexual alemany Christian Brueckner, que encara continua empresonat com a presumpte autor dels fets.