Bona sorpresa la que s'ha endut aquest matí de dissabte un veí o una veïna de Montblanc (Conca de Barberà), ja que es desconeix qui és l'afortunat que ha guanyat l'astronòmica xifra de 20 milions d'euros de l'Eurojackpot de l'ONCE. Es tracta del tercer premi més gran que aquesta organització ha repartit mai a Catalunya en els més de 80 anys d'història que té.

És el primer cop que la venedora reparteix un premi com aquest

La butlleta, premiada concretament amb 20.058.411 euros, es va vendre al carrer Major número 49 de la ciutat de Montblanc. La venedora d'aquesta administració, Eva Sánchez, en unes declaracions al portal web 3/24 assegura estar "contentíssima" perquè fa 10 anys que ven cupons, però que mai havia tingut la sort de repartir un premi d'aquestes característiques. 

L'Eva és un dels 2.400 treballadors de l'ONCE, tots amb discapacitat. Si bé és cert que ja ha repartit grans premis (fa quatre anys va donar 70.000 euros) ara l'emoció és més forta, ja que la xifra és molt més elevada.

És un dels premis més grans repartits a Catalunya

Aquest premi repartit a Montblanc és el tercer premi més gran que s'ha donat mai a Catalunya. El primer van ser 38 milions. La butlleta va ser premiada un 7 d'agost de 2020 a Salt (Gironès) i venuda a l'administració del passeig dels Països Catalans.

El segon premi, també de l'Eurojackpot, va ascendir a 31,5 milions d'euros. En aquest cas, el cupó va caure al barri barceloní de Les Corts, concretament al punt de venda del carrer Europa. I ara, un tercer premi ha tornat a caure a Catalunya. 

On es comercialitza l'Eurojackpot?

L'Eurojackpot es comercialitza a Espanya, però també en altres països de l'espai econòmic europeu com Alemanya, Suècia, Itàlia, els Països Baixos, Eslovènia, Estònia, Islàndia, Hongria o Eslovàquia.

Consisteix a encertar 5 números de 50 números possibles i dos sols d'entre 10 d'aquests símbols. En el cas de la persona afortunada de Montblanc, s'ha endut el premi de primera categoria: cinc encerts més dos sols.

El sorteig es fa cada dimarts i ofereix un botí mínim de 10 milions d'euros, que creix si no hi ha encertants de primera categoria.