La sort va estar de la seva part. Un veí de l'estat d'Illinois, als Estats Units, va decidir comprar una butlleta de la loteria Mega Millions en una gasolinera de la localitat de Des Plaines sense saber que seria l'afortunat d'endur-se un dels premis més astronòmics del país: 1.280 milions de dòlars és l'increïble xifra que ha guanyat l'home estatunidenc. Aquesta quantitat és el tercer premi més gran que s'ha repartit mai en la història de la loteria dels Estats Units. 

Un cas inèdit en la loteria dels Estats Units

El sorteig es va dur a terme el passat divendres a la nit, en horari nord-americà, i ja s'ha sabut el resultat. Els funcionaris han confirmat que és un cas inèdit, ja que només hi ha una única persona premiada. La probabilitat de guanyar el gran botí era ínfima: una entre 302,5 milions. Segons fonts de l'empresa que gestiona la loteria, el guanyador té l'opció de rebre els 1.280 milions de dòlars de manera fraccionada —en 30 pagaments anuals durant 29 anys o bé en un sol pagament en efectiu. La xifra final serà menor perquè se li aplicarà una retenció d'impostos.

Com funciona el sorteig?

Segons explica la pàgina web de la loteria, els números guanyadors van ser el 13, 36, 45, 57 i 67, i la Mega Ball era el número 14. Cada sorteig consta de sis boles. Els jugadors compren les butlletes en què han de triar cinc números de l'1 al 70, que estan representats per boles blanques. A més, també hi afegeixen un número de l'1 al 25, que s'anomena Mega Ball daurada, el gran premi. La persona que encerta els sis dígits s'emporta el premi més alt o jackpot. Si dues o més persones els encerten tots, l'import es reparteix. La particularitat és que aquesta xifra és acumulativa: es va inflant a mesura que ningú no encerta les sis xifres.

El botí anava augmentant dia a dia

En aquest cas, la xifra premiada és astronòmica perquè, precisament, mai ningú havia encertat els dígits. De fet, en un principi el premi estimat era de 747 milions de dòlars, però des del 15 d'abril cap de les butlletes venudes tenia els sis números guanyadors, per la qual cosa la xifra va augmentar fins a més de mil milions de dòlars. Ara només queda esperar per veure què decideix fer el nou multimilionari nord-americà, del qual se'n desconeix la identitat.

Estafes a través de la loteria

Aquest cas no es tracta d'una estafa, però certament, els delinqüents aprofiten aquests sorteigs per poder estafar persones, sobretot gent gran vulnerable. S'anomena l'estafa del 'tocomotxo'. Els estafadors busquen víctimes potencials i les enganyen fent creure que un jove ha guanyat un premi de la loteria i el vol compartir. Un dels delinqüents exigeix a la víctima que aporti una quantitat de diners en metàl·lic argumentant que és la manera de fiar-se'n. Un altre membre dels estafadors es fa passar per un ciutadà interessat en el premi i simula donar diners per fer-ho més creïble i fer que la víctima piqui. En aquest sentit, la persona acaba extraient d'un caixer automàtic una gran quantitat de diners, però, una vegada entregats, els estafadors escapen.