La Cristina és l'assassina confessa del José Maria, un veí de Castelldefels (Baix Llobregat) que va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Galícia fa mesos.

Cristina Rodriguez Veloso, autora confessa del crim

Els fets es remunten al mes d'agost d'aquest 2021 quan el José María, un home de 53 anys amb discapacitat, va decidir marxar fins a Galícia per conèixer personalment a Cristina Rodriguez Veloso, una jove de 26 anys que havia conegut a través d'una aplicació de cites.

Cristina Rodriguez Veloso / Facebook

Cristina Rodríguez Veloso és l'assassina confessa del crim de José Maria, un veí de Castelldefels (Baix Llobregat) desaparegut en estranyes circumstàncies a Cortegada (Ourense) / Facebook

Així doncs, el 21 d'agost va agafar un avió fins a Vigo, on la va passar a buscar amb cotxe la Cristina per, posteriorment, anar fins a Cortegada, un petit municipi de poc més de 1.000 habitants a prop d'Ourense, que era un vivia l'assassina confessa.

A partir del 24 d'agost, es va perdre el rastre del José Maria i la seva mare, amoïnada, va decidir posar una denúncia per desaparició als Mossos d'Esquadra. La dona els va explicar que havia anat fins a Galícia a conèixer una noia i, per aquest mateix motiu, la investigació va passar a mans de la Guàrdia Civil.

Va confessar que s'havia desfet del cadàver del José Maria al seu metge

No obstant això, els mesos anaven passant, però el veí de Castelldefels no apareixia. Quatre mesos més tard, la Cristina tenia cita amb un psiquiatre de l'hospital d'Ourense i li va confessar que s'havia desfet del cadàver del José Maria calcinant-lo. Així i tot, va remarcar que ella no l'havia matat i que, el va trobar mort a casa, no va saber com reaccionar i el va cremar i va amagar les seves restes. Segons explica El Español, el va matar perquè a ella no li va agradar.

Van trobar el cadàver del desaparegut als llocs indicats per la Cristina

Immediatament, el metge va avisar a la Policia, que es va dirigir fins al lloc dels fets per detenir-la. Posteriorment, els agents van començar a buscar el cos del desaparegut a les zones que, segons la Cristina, l'havia enterrat i, finalment, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint i van trobar el seu cadàver.

Les versions contradictòries de la Cristina i la confessió de l'assassinat

Després d'una versió plena de mentides i contradiccions, Cristina Rodriguez ha confessat que el va matar. Presumptament, havien tingut una forta discussió i ella li va donar medicament per adormir-lo, el va asfixiar amb un coixí i, finalment, es va desfer del seu cadàver.

La investigació continua oberta, en mans de la Guàrdia Civil, que està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. La Cristina Rodríguez es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per un presumpte delicte d'homicidi o d'assassinat.