La Guàrdia Civil explica quin és el màxim d'alcohol permès en homes i en dones a l'hora de conduir. Els agents també han explicat quines són les quantitats que s'haurien d'ingerir per donar positiu en funció del sexe de la persona.

La Guàrdia Civil explica a partir de quina quantitat d'alcohol donaries positiu a la prova d'alcoholèmia

Conduir sota els efectes de l'alcohol, més enllà de la multa i la retirada dels punts del carnet, és un gran perill, ja que pot posar en risc tant la mateixa seguretat del conductor com la de la resta d'usuaris de la via. Per aquest mateix motiu, la Guàrdia Civil ha explicat de manera molt esquemàtica a partir de quina quantitat d'alcohol es donaria positiu a la prova d'alcoholèmia.

L'alcohol afecta de manera diferent als homes i a les dones

Per les dones, en línies generals, amb una gerra de cervesa ja donarien positiu. En el cas dels homes, seria amb dues. No obstant això, cal remarcar que aquestes dades s'obtenen a través d'estudis genèrics, però que poden variar en funció de la complexió i de la genètica de la persona en qüestió.

Esquema alcohol mujeres vs hombres / Guardia Civil

Els policies expliquen a través d'un esquema com afecta l'alcohol a les dones i als homes i a partir de quina quantitat donarien positiu a la prova de l'alcoholímetre / Guàrdia Civil

Conduir borratxo podria ser un delicte en alguns casos

La Direcció General de Trànsit té diversos tractaments per aquelles persones que han conduït borratxes per conscienciar-les sobre el gran risc que suposa, ja que depenent de la taxa d'alcohol en sang, fins i tot es pot considerar un delicte i no una infracció. Per aquest mateix motiu, des de la DGT no es cansen de repetir la importància de conduir sense anar sota els efectes de l'alcohol.

"Diu el refrany que no hi ha pitjor cec que el que no vol veure. Nosaltres pensem que no hi ha pitjor conductor que el que vol conduir després de beure. Al volant, marca't un 0,0 d'alcohol"

"Diu el refrany que no hi ha pitjor cec que el que no vol veure. Nosaltres pensem que no hi ha pitjor conductor que el que vol conduir després de beure. Al volant, marca't un 0,0 d'alcohol", explica la Guàrdia Civil en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

La taxa d'alcohol més segura és la 0

Tot i que si has begut i no passes la taxa d'alcoholèmia permesa pots agafar el cotxe, la Direcció General de Trànsit, igual que la Guàrdia Civil, explica que la taxa d'alcohol més segura a la carretera és 0 i que, en cas de dubtar, no s'ha de conduir. 

On comprar un alcoholímetre homologat per menys de 20 euros

Per les persones més previsores, hi ha alcoholímetres a la venda a diferents pàgines web. Cal assegurar-se de què estiguin 100% homologats i, amb els sopars de Nadal a punt d'arribar, es converteixen en una gran opció per saber si estem preparats per conduir o no. A Amazon hi ha un en venda que es pot comprar per només 20 euros i amb el qual t'asseguraràs de saber si estàs en plenes facultats per conduir o no.