Si bé en els últims anys l'ús d'aplicacions com WhatsApp han donat peu a centenars de trucs per treure-li el màxim partit o tenir la màxima privacitat, altres de les apps més utilitzades requereixen també consells per poder esprémer-les. És el cas de TikTok, que cada vegada forma més part del dia a dia i serveix per aprendre qualsevol cosa, des de balls virals fins a receptes de cuina, passant per classes de ioga o trucs del que sigui.

El truc de TikTok per evitar els tafaners

La plataforma de vídeos més coneguda del moment és a més la que més ens exposa, ja que el seu algoritme ens fa arribar vídeos de qualsevol part del món i sobre qualsevol temàtica, fent que un tiktok gravat de broma es faci viral sense que gairebé en tinguem consciència. És per això que és important ser prudents amb la nostra privacitat a la xarxa social de moda i un dels principals trucs intenta prevenir els xafarders al nostre perfil.

Mòbil app TikTok / Flickr
TikTok té un truc per saber qui xafardeja el teu perfil / Flickr

Per a això, TikTok té una opció en la seva nova actualització que ens permet veure tots els perfils públics que han visitat el nostre perfil en els últims 30 dies. I és que moltes vegades ens preguntem qui veu les nostres publicacions o fins i tot el nostre compte, on pengem els nostres vídeos. Aquesta funció és activa des de 2021, però ha arribat finalment a tots els dispositius aquesta setmana, així que ja ningú no té excusa.

Saber qui veu el teu perfil en uns senzills passos

Tanmateix, el nou servei és visible només en el cas d'usuaris que, conscientment, hagin decidit activar l'historial de visualitzacions del perfil. Amb aquesta opció activada, podrem esbrinar qui ha entrat a xafardejar els vídeos que ens agraden o el que publiquem, a més de fer-nos una idea de quin tipus de consumidor tenim com a espectador del nostre contingut, encara que és bilateral, o sigui que els altres també ens podran enxampar si pretenem ficar-nos en el seu perfil.

Truc TikTok
En pocs passos podrem saber qui entra en el nostre perfil / TikTok

És per això que si tenim un perfil públic i volem continuar xafardejant sense que l'altra persona s'assabenti, podrem fer-ho, però no podrem llavors saber qui ens està stalkejant, una cosa que recorda als dobles tics blaus de WhatsApp, que últimament també han actualitzat les seves possibilitats. Si volem passar a tenir aquesta opció, haurem d'anar a "Safata d'entrada" i seleccionar l'apartat "Activitat".

Aquí es desplegarà l'opció "Visualitzacions de perfil", on podrem veure un llistat dels usuaris que han entrat en el nostre perfil en els últims 30 dies. I un cop aquí podrem prémer l'engranatge dels ajustaments per activar o desactivar la funció i quedar exposats a qualsevol persona que vulgui veure el nostre contingut o, al contrari, estar fora de perill dels tafaners potencials.