Per sort per als més reservats, fa anys que WhatsApp té entre la seva configuració de privacitat l'opció d'ocultar certes dades personals com la foto de perfil, l'última hora a la qual ens connectem o si vam llegir o no el missatge, amb el polèmic doble tic blau. Tanmateix, fins ara aquestes funcions es generalitzaven a tots els nostres contactes i pagaven justos per pecadors -o innocents per xafarders-, però està a punt de canviar.

El truc de WhatsApp perquè persones concretes no xafardegin

La novetat ha arribat ara a les versions beta d'Android, concretament a la 2.22.8.9, que ja està sent provada per milers d'usuaris i inclou aquestes opcions en la configuració de privacitat, que permeten elegir qui pot i qui no veure les nostres dades personals a la xarxa social de missatgeria més utilitzada. Es diu "Els meus contactes, excepte..." i permetrà triar a certs contactes de l'agenda i ocultar-los tot el que vulguem.

WABetaInfo

La nova opció estarà disponible pròximament / WABetaInfo

Es podrà ocultar de forma personalitzada l'última connexió, la foto de perfil o l'estat, revela el portal especialitzat WABetaInfo. Encara que a la configuració de privacitat de WhatsApp ja es podia configurar la transparència amb els nostres contactes, només trobàvem les opcions "Tots", "Els meus contactes" i "Ningú", forçant a generalitzar l'opció a tothom o a ningú, que podia causar malentesos o ser més incòmoda, una cosa que pretén flexibilitzar la novetat beta.

Tu decideixes qui i què veuen en el teu WhatsApp

De fet, en l'apartat de Privacitat que trobarem en l'opció Compte de la configuració de WhatsApp, es podrà modificar pràcticament a la carta la informació, així que podrem ocultar la foto de perfil a certs contactes, però deixant-los veure l'estat o l'última connexió o el doble tic blau. La nova versió també arribarà a la beta d'iOS, i per provar-la abans que ningú podem inscriure'ns en el programa de prova de novetats.

Mòbil WhatsApp / Flickr

WhatsApp permetrà que ocultem informació a determinades persones / Flickr

Encara que hi ha places limitades, podem apuntar-nos com a betatester en aquest enllaç i llavors ens haurem de descarregar l'aplicació al mòbil, que sobreescriurà el nostre WhatsApp i podrem accedir a tots els avenços en primícia En cas de ser usuaris d'iPhone, caldrà descarregar una altra aplicació, anomenada Test Flight, que serveix per accedir a totes les aplicacions de prova d'iOS. En actualitzar l'app des de la botiga d'aplicacions de cada sistema operatiu, la versió de prova s'instal·larà per sobre de la versió oficial que ja estava descarregada al telèfon. Si no la teníem descarregada, només caldrà instal·lar-la.

Aquesta mateixa setmana, també revelàvem el grup per entrar en un grup de què ens havien expulsat sense necessitat de suplicar a l'administrador que ens admetés de nou. Només amb les opcions del mòbil era possible tornar a ficar-nos en el xat només amb l'ajuda d'un còmplice que seguís dins i un parell de senzills passos.