WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània més famosa d'occident i cada dia milions de persones la descarreguen als seus telèfons mòbils. Els empleats de l'empresa Meta, anteriorment coneguda com a Facebook, la gestionen i treballen cada dia per afegir millores que puguin ajudar que l'experiència dels usuaris sigui més satisfactòria.

De fet, amb cada una de les seves actualitzacions s'afegeixen noves funcions. Quan WhatsApp va començar únicament servia per xatejar amb altres usuaris i avui dia té moltes més eines. Es poden enviar arxius, imatges, notes de veu, ubicacions, contactes i fins i tot fer trucades i videotrucades amb ella.

Encara que la majoria de les seves actualitzacions serveixen per millorar el seu sistema de seguretat, n'hi ha moltes que afegeixen noves funcions o animacions. Una de les últimes va servir perquè hi hagi una animació nova per quan es graven notes de veu, mostrant les ones durant l'enregistrament.

L'objectiu de Meta és afegir cada vegada més funcions i que amb WhatsApp es puguin fer tantes coses que no siguin necessàries aplicacions d'altres desenvolupadors. Un exemple d'això són els estats de WhatsApp, imatges o vídeos curts que estan pujats durant 24 hores, és una mecànica molt similar a la qual utilitzen Instagram i Snapchat.

La funció que no estarà disponible en WhatsApp

Encara que des de l'empresa Meta volen afegir cada vegada més funcions per a la seva aplicació, hi ha vegades en què n'han de restringir algunes perquè l'experiència dels usuaris sigui tan satisfactòria com sigui possible. Un dels problemes més grans avui dia per a aquest tipus d'apps és l'spam i des de l'entitat que gestiona WhatsApp han posat fil a l'agulla per ajudar que desaparegui gradualment de les converses dels seus usuaris.

Whatsapp Pixabay (2)

WhatsApp / Pixabay

És per això que, a partir de la següent actualització, es limitarà l'ús dels missatges reexpedits a grups. D'aquesta forma, una persona no podrà reexpedir tants missatges a grups diferents, la qual cosa dificultarà la tasca dels que intenten fer un spam massiu que arribi a moltes persones.

Fins al moment, aquesta funció no era limitada, però l'objectiu de WhatsApp és el d'aconseguir que no es fomenti l'activitat relacionada amb enllaços que puguin conduir els usuaris fins a pàgines web que puguin ser perjudicials, que estiguin relacionades amb estafes o que difonguin fake news.

Diversos usuaris han perdut el seu compte de WhatsApp

Des de l'1 d'abril, diversos usuaris han perdut el seu compte de WhatsApp després que Meta actualitzés les condicions d'ús i sancionés als que tenien algunes aplicacions externes com WhatsApp Plus, que no estan autoritzades ni desenvolupades per la companyia original.

L'objectiu d'aquest canvi és el de perseguir als quals decideixen canviar les funcions de l'app de Meta, ja que no poden controlar el que fan amb ella i podrien estar fent un ús indegut a través d'aplicacions i eines que no han estat creades ni testejades per l'entitat original que s'encarrega de gestionar les funcions de WhatsApp.