Quatre anys després de la seva desaparició misteriosa a Manzanares, Ciudad Real, les restes mortals de Jesús María González Borrajo han estat localitzades a l'interior d'un pou en aquesta mateixa localitat. La Guàrdia Civil les va trobar aquest dimarts a la tarda després d'una setmana de complicada recerca i les proves d'ADN practicades han confirmat que es tracta dels ossos de l'empresari, tal com ha donat a conèixer la subdelegada del govern espanyol a Ciudad Real, María de los Ángeles Herreros, en un acte amb diferents mitjans de comunicació.

El passat 31 de maig, la Guàrdia Civil va reprendre la recerca de les restes mortals de l'empresari desaparegut a l'interior d'un pou en una finca de Manzanares, el municipi on havia estat vist per última vegada. Les tasques per poder recuperar els ossos han estat molt complicades, ja que no es tracta d'un pou comú i només té uns 40 centímetres de diàmetre. Per això, ha calgut la intervenció d'una empresa externa per fer un mecanisme que facilités la tasca i es poguessin extreure a la superfície les restes que estaven al fons. De fet, encara no s'han pogut recuperar completament i la família de la víctima espera que ho puguin aconseguir per poder-lo enterrar.

Detingut el presumpte autor del crim

Jesús María González Borrajo va desaparèixer el juny de 2019, quan va anar des de Vitòria fins a Manzanares per tancar la venda de dos vehicles de luxe. L'endemà havia d'agafar un vol cap al Paraguai, però l'empresari de 57 anys mai va pujar a l'avió. Des d'aleshores, ningú havia tingut cap notícia seva. Els investigadors sospitaven que la seva desaparició estava vinculada a la de Juan Miguel Isla, un altre home que també va desaparèixer a Manzanares el juliol de 2022 quan anava a vendre una finca. En totes dues transaccions, l'intermediari era la mateixa persona: Antonio Caba

Un cop es va trobar el cotxe de Juan Miguel Isla abandonat a Albacete mesos després, les pistes van conduir fins a una finca de Manzanares propietat d'Antonio Caba, on es va trobar el cadàver de l'home al fons d'un pou. El presumpte assassí va ser detingut, així com un suposat còmplice que el va ajudar a desfer-se del cos. Finalment, també s'han acabat trobant les restes de Jesús María González Borrajo, posant el punt final a les dues desaparicions misterioses.

desapareguts manzanares

Juan Miguel Isla, a l'esquerra, i Jesús González, a la dreta. / Fotos: SOS Desaparecidos