La Guàrdia Civil ha demanat col·laboració ciutadana per trobar Juan Miguel Isla, un home de 58 anys desaparegut a Manzanares, Ciudad Real, el 22 de juliol de 2022. El cos armat ha difós les últimes imatges que tenen d’ell, circulant amb un Renault Clio per la carretera N-340a, a pocs quilòmetres del lloc on va desaparèixer. Es desplaçava des de la província d’Alacant fins a aquest punt per cobrar el metàl·lic 50.000 euros de la venda d’una finca familiar. Amb ell anava un intermediari, a qui havia recollit poc abans d’arribar al destí.

La persona amb qui havia quedat ja estava investigada per una altra desaparició

El que ja de per si semblava una desaparició inquietant, encara ho és més en descobrir que aquell intermediari amb què s’havia trobat està sent investigat per una altra desaparició produïda a la mateixa localitat tres anys abans, segons ha avançat El Periódico. La persona desapareguda en aquella ocasió és Jesús María González Borrajo, un empresari de màquines escurabutxaques de 55 anys que residia a Manzanares. L’última vegada que se’l va veure amb vida va ser el 19 de juny de 2019, després de vendre dos cotxes d’alta gamma a un conegut seu per 14.000 euros.

desapareguts manzanares
Juan Miguel Isla, a l'esquerra, i Jesús González, a la dreta. / Fotos: SOS Desaparecidos

Des d’un primer moment la seva família va assegurar que no es tractava d’una desaparició voluntària. Tenia previst agafar un vol cap al Paraguai, on havia d’anar per altres negocis que tenia. A més, tenia planejat comprar-se una casa a Alacant i anar-se’n a viure a la costa amb la seva parella. També tenia problemes de salut i necessitava medicació. El seu entorn creu que el van assassinar per motius econòmics i es van desfer del seu cadàver.

En les dues desaparicions econòmiques que van dur a terme els desapareguts, l’intermediari va ser la mateixa persona. Segons el mitjà citat, és un conegut a la zona per intervenir en la compravenda de cotxes, cases o armes. Els agents de la Guàrdia Civil investiguen la possible relació entre tots dos casos. Es creu que podrien haver estat assassinats. Els investigadors estan fent una batuda per una zona de camp on es va perdre el senyal de mòbil del Juan Miguel per intentar trobar el seu cos.