Les desaparicions de Jesús González i Juan Miguel Isla a la localitat de Manzanares, a Ciudad Real, estan cada vegada més a prop de resoldre's. El primer va desaparèixer l'any 2019 quan va anar a aquesta localitat a vendre dos cotxes d'alta gamma i el segon l'any 2022 quan hi havia anat a vendre una finca. En els dos casos, havien quedat amb la mateixa persona, un intermediari que els havia d'ajudar amb les vendes i que hauria estat l'última persona que els va veure amb vida. Fins ara se sospitava que aquest home podia estar implicat en les dues desaparicions, però no hi havia res que ho demostrés. Ara, però, tot ha canviat.

Troben restes humanes en una finca de l'intermediari

La Guàrdia Civil ha registrat una finca de la propietat de l'intermediari a Valdepeñas, Ciudad Real, on s'han trobat restes humanes a l'interior d'un pou. Per aquest motiu, s'ha detingut el propietari dels terrenys, Antonio Caba, i una segona persona que es creu que podria estar implicada en el cas. Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) estan intentant rescatar els ossos del fons del pou, que després seran traslladats a un forense perquè es puguin analitzar i determini la identitat de la víctima i, si és possible, les causes de la mort i quan es va produir. Es desconeix si poden pertànyer a un dels dos desapareguts, a tots dos o, fins i tot, a una altra persona. 

En un principi a qui s'estava buscant en el registre era a Juan Miguel Isla, un empresari de 58 anys d'Alacant que el passat estiu havia anat fins a la localitat de Manzanares per cobrar un primer pagament de 50.000 euros en metàl·lic per la venda d'una finca de la seva propietat valorada en prop d'un milió d'euros. Allà havia quedat amb aquest intermediari, però des d'aleshores se li va perdre la pista. Després de demanar col·laboració a través de les xarxes socials, la Guàrdia Civil va localitzar el seu cotxe abandonat als afores d'Albacete el passat mes de gener. Va ser en analitzar-lo quan van trobar proves que apuntaven a l'intermediari, al segon detingut i a la finca on s'han trobat les restes humanes.

desapareguts manzanares
Juan Miguel Isla, a l'esquerra, i Jesús González, a la dreta. / Fotos: SOS Desaparecidos

Investigat per dues desaparicions

La desaparició de Juan Miguel Isla no és l'única per la qual s'està investigant a Antonio Caba. Aquest intermediari també va ser l'última persona que va veure amb vida a Jesús González, un altre empresari de 55 anys que va desaparèixer en aquesta localitat l'any 2019 quan havia anat a vendre dos cotxes de la marca Mercedes d'alta gamma. Estava previst que cobrés uns 14.000 euros en efectiu, però mai es va tornar a tenir cap notícia seva. Des d'un primer moment la seva família va descartar la desaparició voluntària, i els paral·lelismes amb la desaparició de Juan Miguel Isla tres anys després no han fet més que aixecar encara més sospites. Caldrà esperar ara als resultats de les anàlisis als ossos trobats per saber a qui corresponen.