Uns pescadors han trobat la tarda d’aquest diumenge un cadàver al pantà de la Llosa del Cavall, a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès). Tot i estar a l’espera dels resultats de l’autòpsia, que confirmaran la identitat exacta del difunt, tot apunta que el cos pertany al mossèn Xavier Castelló, desaparegut el passat mes de novembre durant una forta tempesta que el va sorprendre mentre feia una visita al santuari de la Mare de Déu de Lord.

El matí del 17 de novembre el capellà, de 78 anys, va sortir del seminari de Solsona per passar el dia al santuari, però ja no va regressar. Segons va dir als seminaristes, tenia pensat tornar al voltant del migdia, i quan els seus col·legues es van adonar que no hi era van trucar immediatament als serveis d'emergència. Els Bombers de la Generalitat van engegar un dispositiu de recerca amb 18 dotacions terrestres, recolzats per una unitat canina i un helicòpter. Cinc dies després, se suspenia el rastreig terrestre, i els efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) subaquàtic va agafar el relleu.

Van rastrejar el pantà fa mesos

Tot i haver-se suspès la recerca per la zona boscosa de la Vall de Lord, els agents del GRAE van pentinar tots els racons del pantà de la Llosa del Cavall, on sospitaven que el mossèn hauria pogut caure durant les fortes pluges. En aquell moment els agents no van trobar cap indici que indiqués que trobarien el cos i, finalment, van suspendre totes les recerques. Ara, però, la troballa d’aquest cadàver en una zona de difícil accés del pantà fa pensar als investigadors que podria tractar-se del mossèn Castelló, i estan a l’espera que els resultats de l'ADN confirmin les seves sospites.

Troben mort el mossèn del santuari de Rocaprevera

El passat dilluns 13 de març els Bombers de la Generalitat van trobar el cos del capellà del santuari de Rocaprevera, a Torelló, en un bosc de Tavertet (Osona). El mossèn també tenia 78 anys i va desaparèixer dos dies abans de trobar-lo mort, quan va sortir a passejar pels voltants del santuari. Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra es va tractar d'una mort accidental, i tot indica que el mossèn va caure per un precipici mentre passejava.