El passat 17 de novembre els residents del seminari de Solsona van alertar de la desaparició del mossèn Xavier Castelló després que aquest no tornés de la seva visita al santuari de la Mare de Déu de Lord, a Sant Llorenç de Morunys. El sacerdot va sortir a passar el matí al santuari i va assegurar que tornaria al seminari cap al migdia. Mai ho va fer, i els seus col·legues van trucar als serveis d’emergència, alarmats per la seva absència.

Els bombers van començar la cerca del mossèn, de 78 anys i natural de Mollerussa (Pla d'Urgell) en rebre l'alerta, però la van haver de suspendre a causa de les fortes pluges que dificultaven el seu treball. L'endemà al matí van continuar rastrejant la zona amb 18 dotacions terrestres ajudades d'un grup caní i d'un helicòpter. Després de cinc dies de recerca, en la qual van participar també els mossos, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), l'ajuntament de Sant Llorenç i diverses persones de la diòcesi, del santuari i de la família del desaparegut, els bombers han anunciat que suspenen el servei fins que no tinguin més indicis.

Continua la recerca al pantà

Fins ara els dispositius d'emergència havien rastrejat només la zona boscosa del voltant del santuari. Tanmateix, en un últim intent per trobar el mossèn, s'ha activat un grup de recerca del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) subaquàtic que revisarà el pantà de la Llosa del Cavall. Els mossos també continuaran la cerca, però no l'ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, que ha emès un comunicat informant de la suspensió de la cerca i agraint als bombers, mossos i ADF tota la feina feta fins al moment, i reitera el seu suport a la família i amics del desaparegut.

Per la seva part, el Bisbat de Solsona també ha volgut transmetre el seu suport tant als dispositius de cerca com a la família: “Posem en mans de Déu al seu fill, Mn. Xavier Castelló, i demanem a la Verge de Lord que intercedeixi perquè tots puguem viure aquesta situació amb fe i esperança”, han assegurat des de la Diòcesi.