Macabra troballa en un abocador de Los Barrios (Cadis): els treballadors troben el cadàver d'un bebè acabat de néixer. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar què ha passat i se li practicarà una autòpsia al nounat per determinar si ha patit una mort violenta poder esclarir les circumstàncies d'aquest tràgic succés.

Els fets han passat aquest dimarts, 7 de juny, en un abocador de deixalla de Los Barrios, un municipi de poc més de 23.000 habitants del Camp de Gibraltar. El personal de l'abocador estava treballant com cada matí quan, de cop i volta, cap a les 11:30, una dona de l'empresa ha vist el cadàver d'una nena acabada de néixer

A l'espera de saber els resultats de l'autòpsia

Immediatament, han alertat a Emergències 112 i han evacuat els treballadors fins que han arribat els efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. De moment, el cos encara no ha estat identificat i estan a l'espera de saber els resultats de l'autòpsia, que serà clau per saber si ha patit una mort violenta o accidental abans que abandonessin el seu cadàver.

El cadàver pertany a una nena acabada de néixer

Segons la primera inspecció ocular, el cos pertany a una nena que acabava de néixer. De fet, encara tenia el cordó umbilical. El cos ha estat trobat a la línia 1 de la instal·lació, on es gestionen totes les deixalles del Camp de Gibraltar i Ceuta, segons expliquen fonts policials a Europa Sur.

Quan han vist el cadàver de la nena, han aturat completament la producció del Complejo Medioambiental Sur de Europa, que és l'abocador on han trobat el cos del nounat, que estava a la planta de tractament de residus sòlids urbans.

La Guàrdia Civil intenta identificar i localitzar els pares de la víctima

La investigació ha passat a mans de l'Institut Armat i, de moment, tot s'està centrant a saber qui són els pares de la víctima i localitzar-los. Un cop aconsegueixin identificar-los, molt probablement els detindran i els demanaran explicacions per poder esclarir els fets.

Guardia Civil / Europa Press
La Guàrdia Civil investiga una macabra troballa en un abocador de Los Barrios (Cadis): una empleada ha trobat el cadàver d'una nena acabada de néixer Europa Press

Troben el cadàver d'un bebè en un abocador de Los Barrios

També estan intentant esbrinar com ha arribat la víctima fins a l'abocador: el més probable és que l'hagin abandonat en algun contenidor del Camp de Gibraltar o de Ceuta, però no es descarta cap hipòtesi. La unitat orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil està intentant esbrinar més detalls per trobar els pares de la víctima trobada a l'abocador de Los Barrios.