Una mare de 24 anys ha estat detinguda per maltractar i ofegar la seva filla, un bebè de 20 mesos a Alacant. Segons les investigacions policials, la jove pegava la seva filla per enganyar als metges i que aquests pensessin que estava malalta, ja que la portava a consulta sovint, però no tenia cap problema de salut i va ser llavors quan els pediatres van començar a sospitar.

Tot va començar quan la mare va començar a portar la seva filla al metge. Explicava al pediatre que la nena, que està a punt de complir dos anys, es trobava malament i que sospitava que estava malalta, ja que tenia crisis convulsives, uns fets poc habituals a nens tan petits. 

Els metges van començar a sospitar de la mare

En un primer moment, els metges pensaven que podia ser que la petita tingués epilèpsia, però després de fer-li totes les proves pertinents, van poder comprovar que no tenia res: tot apuntava que els seus problemes eren causats per un problema extern. Els metges van observar que sempre que tenia aquestes crisis era quan estava amb la seva mare i que només passaven en la seva presència i va ser llavors quan van començar a sospitar.

La Policia Nacional va obrir una investigació

Per si no fos poc, la nena tenia cops i marques a la cara compatibles amb una agressió o amb el fet que hagués estat privada d'oxigen. Per aquest mateix motiu, el servei de pediatria de l'hospital d'Alacant ho va posar tot en coneixement de la Policia Nacional, que va obrir una investigació per esbrinar què havia passat. Quan la mare va veure que els agents l'estaven vigilant, les crisis del seu bebè van desaparèixer, uns fets que encara va fer augmentar més les sospites.

Policía Nacional / Europa Press
La Policia Nacional investiga una dona de 23 anys per, presumptament, maltractar i ofegar la seva filla, un bebè de 20 mesos, a Alacant / Europa Press

La mare podria patir la síndrome de Münchhausen per poders

Segons la hipòtesi principal, la nena no té cap problema de salut i les lesions que presenta son provocades per la seva pròpia mare, que podria patir la síndrome de Münchhausen per poders, una malaltia mental que també és una forma de maltractament infantil que es desenvolupa quan la persona que cuida al bebè s'inventa que el menor està malalt i li provoca símptomes perquè sembli real. 

La presumpta maltractadora està en llibertat

No obstant això, de moment, la dona no s'ha sotmès a cap diagnòstic clínic i encara no se sap al 100% de certesa que l'hauria motivat a pegar i ofegar la seva pròpia filla. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs: no es pot apropar a la menor i la guàrdia i custòdia passa a mans del pare. Només podrà veure la seva filla una hora a la setmana i sota supervisió.