Tragèdia a Catarroja: tres persones moren intoxicades per monòxid de carboni. Les víctimes són un matrimoni i el seu fill. Ha estat una de les filles que ha entrat a casa i ha vist els cadàvers dels seus pares i del seu germà. 

Intoxicació per monòxid de carboni a Catarroja amb tres persones mortes

Els fets han passat aquest dissabte de matinada a la plaça de la Regió a Catarroja, un municipi a prop de València. Tot va començar quan una de les filles de la víctima, d'uns 25 anys, va arribar a casa i va veure els cadàvers dels seus pares, del seu germà i de les seves dues mascotes.

Immediatament, va trucar a Emergències 112: l'avís es va rebre a les 2:26. La jove alertava de què havia trobat morts en estranyes circumstàncies els seus pares i el seu germà, d'uns 20 anys, tots tres de nacionalitat romanesa, explica el Levante EMV.

Intoxicats per culpa d'una mala combustió de la caldera

Fins al lloc dels fets, es van desplaçar els agents de la Policia Local i els Bombers, ja que tot apuntava a una intoxicació per monòxid de carboni. Quan van arribar i van fer les primeres inspeccions, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: van morir per culpa d'una mala combustió de la caldera.  En total, hi havia cinc morts: tres persones i dos animals, que eren un gos i un gat. 

"Els Bombers de Valencià han actuat en un habitatge a Catarroja on una possible intoxicació per monòxid de carboni ha causat la mort de tres persones. Els bombers amb equips de detecció de gasos han realitzat els mesuraments corresponents i han ventilat la casa. Dues mascotes també han mort", expliquen els Bombers en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Bombers Valencia / Bombers Valencia

Investiguen la mort de tres persones que han perdut la vida intoxicades per monòxid de carboni a Catarroja (València): tot apunta que ha estat una mort accidental per culpa de la mala combustió d'una caldera / Bombers València

Dos joves moren en les mateixes circumstàncies a Andorra

Fa uns mesos, a Andorra, dos joves van morir en les mateixes circumstàncies: estaven de festa en una borda i tenien una caldera amb molt mala combustió, però no se'n van adonar i van morir, un fet que va causar gran commoció al principat, ja que eren persones molt conegudes en el país.

Els Bombers alerten sobre la importància de revisar la caldera per evitar aquests problemes, que poden arribar a ser mortals

Malauradament, amb l'arribada del fred, les intoxicacions per monòxid de carboni augmenten: són molt perilloses, ja que et poden causar la mort sense adonar-te'n. Per aquest mateix motiu, els Bombers alerten de la importància de fer revisions de la caldera i assegurar-se que la combustió funciona correctament.