A les xarxes socials s'ha viralitzat el vídeo de tres homes que han fet fora els ocupes de casa seva a Múrcia. Tal com es pot veure a les imatges, els presumptes propietaris forcen la porta amb un pal i els fan fora en qüestió de pocs minuts. Han decidit compartir el vídeo per internet per posar de manifest la por que tenen molts veïns de la zona. El propietari assegura que està pagant una hipoteca de 350.000 euros des de fa un any. 

Els fets han passat en una urbanització de la pedania d'El Esparragal. Els tres homes, un dels quals és el propietari, asseguren que la casa ocupada és seva i decideixen prendre's la justícia pel seu compte per fer-los fora. A les imatges es pot veure com forcen la porta de l'entrada i, tot seguit, entren per la part del garatge. "Fora d'aquí, aquesta casa és meva", diu el propietari.

"A partir de demà hi haurà càmeres. Així que no us acudeixi tornar"

És en aquest moment quan veuen alguns dels ocupes banyant-se a la piscina i decideixen trencar-la fent que surti l'aigua. Tot seguit, comencen a discutir i els comencen a treure les seves pertinences de la casa i, en pocs minuts, aconsegueixen que marxin. "A partir de demà hi haurà càmeres. Així que no us acudeixi tornar", diu un dels propietaris mentre els okupes marxen de manera pacífica amb el cotxe.

Estava pagant la hipoteca de la casa ocupada a Múrcia

Un dels ocupes es rebel·la contra el propietari i li diu que la casa no és seva, sinó que és del banc. És en aquest moment quan l'home li contesta que va comprar la casa al banc i que està pagant la hipoteca mentre li han ocupat. "Estic pagant una hipoteca de 350.000 euros des de fa un any", diu el propietari a La Verdad de Múrcia. Afortunadament, l'incident no ha anat a més i el propietari ha aconseguit recuperar la casa.

 

Els veïns de la zona tenen por a marxar de vacances i trobar la casa ocupada

Les imatges, que han corregut com la pólvora a les xarxes socials, han causat gran impacte i son moltes les persones que han felicitat l'actuació dels propietaris. Les imatges han posat de manifest la por que tenen els veïns de la zona a marxar uns dies de vacances i trobar-se que li han ocupat l'habitatge.

"Els veïns tenen por a posar cartells de venda a les cases"

"Els veïns tenen por a posar cartells de venda a les cases, ja que en algunes ocasions, han ocupat la casa durant el procés i han hagut de pagar per fer-los fora de casa. Posar aquests cartells és com posar un rètol lluminós cridant als ocupes "·, diu un dels treballadors d'Agents de la Propietat Immobiliària de la Regió de Múrcia.