L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a deu anys de presó a un acusat d'intentar matar, el juliol de 2020, un okupa per deixar que el seu gos entrés a la seva parcel·la en Pont de Vallecas. Així consta en una sentència, a la qual va tenir accés Europa Press, en la que es condemna a Joaquín J. J. com a autor d'un delicte d'incendi amb perill per a la vida o la integritat de les persones en concurs medial amb un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

L'acusat haurà d'indemnitzar Aitor P. C., en la quantitat de 86.358,67 euros per un concepte de responsabilitat civil, amb aplicació dels interessos legals de l'article 976 de la Llei d'Enjudiciament Civil. El fiscal va sol·licitar en el judici 17 anys de presó per a l'encausat per un delicte d'incendi i un altre d'assassinat en grau de temptativa. A més, reclamava una indemnització de 300.000 euros per a la persona que va resultar ferida per les lesions i seqüeles patides.

Què va passar?

En la seva declaració, l'acusat va negar que volgués matar-lo si bé va admetre que va calar foc a la manta després que el gos del seu veí entrés a la seva parcel·la. Segons el relat de la Fiscalia, durant la matinada del 28 de juliol de 2020 l'acusat va iniciar una discussió amb A. P. C. arran que aquest hagués deixat entrar el seu gos en una parcel·la que era de la seva propietat.

Posteriorment, J. J. J. es va dirigir al voltant de les 02:15 hores a l'edifici abandonat situat a l'avinguda de l'Albufera, on es trobava dormint el seu veí al costat d'un llit situat en la primera planta. Una vegada allà, l'acusat va agafar un encenedor i "va calar foc a la manta on es trobava tombat i tapat" A. P. C., la qual cosa motivo que cremessin totes les seves pertinences.

A continuació va fugir del lloc mentre el foc es propagava "ràpidament" per l'edifici. "Després d'això, afegeix l'escrit d'acusació, el processat va tornar a la barraca en la qual residia juntament amb la seva família, la qual es trobava a escassos metres de la nau abandonada".

Al seu torn, A. P. C. va aconseguir sortir de la nau per anar a una font propera "on es va ficar dins a fi de pal·liar els seus dolors, sent atès immediatament pels facultatius que van anar al lloc dels fets."

Les conseqüències de l'atac

A conseqüència d'aquests fets la persona ferida va patir cremades al 43% de la superfície cutània, perjudici estètic important, trastorn d'estrès posttraumàtic, i limitació dels últims grafs de l'extensió del colze.

La Fiscalia, a més, recorda que en el moment de la seva detenció l'acusat va etzibar als funcionaris policials: "jo aquests okupes els he de fer fora d'aquí tant sí com no". També va declarar que el que va indignar el veí va ser que els seus fills són al·lèrgics als gossos i per això es va enfadar i va decidir atacar el propietari de l'animal. Finalment, va acusar la víctima d'estar "borratxo i drogat" quan el gos es va colar a la seva parcel·la.