Durant la matinada del passat diumenge, en el marc de la festa posterior als premis Feroz 2023, l’actriu Jedet i un altre home van patir presumptament sengles agressions sexuals. L’acusat, que des de llavors ha estat detingut i posteriorment deixat en llibertat amb càrrecs, és el productor de cinema Javier Pérez Santana. Ara, segons ha avançat El Periódico de Aragón, Pérez Santana es podria enfrontar també a un delicte d’odi, en haver insultat l’actriu per la seva condició de persona transgènere.

Travelo de merda, ets una travesti envejosa”. Aquestes són les paraules plenes d’odi que, suposadament, el productor va etzibar a l’actriu quan aquesta li va plantar cara després que li toqués els pits de manera no consentida. Segons la declaració de Jedet i de les sis persones que van ser testimonis dels fets, l’agressió verbal no va anar a més perquè en aquell moment el personal de seguretat del recinte Espacio Ebro de Saragossa el va retenir i separar de la víctima.

També va agredir més assistents

Els fets denunciats van tenir lloc entre les quatre i les sis de la matinada del passat dia 29 de gener. A més de l'actriu gironina, un altre home va denunciar aquella mateixa nit que havia estat agredit pel productor. També assenyalaven una altra persona, acompanyant de Pérez Santana, com a participant dels tocaments, i a qui la policia té sota investigació.

Tot i que només dues persones van formalitzar la denúncia davant de la Policia Nacional, després de publicar-se la notícia de les agressions i de saber-se la identitat de l’acusat, més persones han revelat haver estat assetjats per Javier Pérez Santana durant els premis. El crític televisiu Bob Pop va confessar aquest dilluns a la cadena SER: “Va venir tres vegades a intentar menjar-me la boca sense el meu permís, mentre l’esquivava com podia”.

També el director Marc Ferrer ha compartit al seu compte d’Instagram que Pérez Santana el va assetjar durant els premis de l’any anterior, celebrats també a Saragossa. “L’any passat jo també vaig viure en primera persona l’assetjament d’aquest senyor als Feroz. Olé, Jedet, per denunciar”, ha escrit als seus stories. Ferrer no va dir res en el seu moment perquè, segons ha afirmat, no es va sentir agredit sexualment. Per la seva part, Bob Pop tampoc va reaccionar perquè no era conscient que podia denunciar: “Vaig pensar que m’havia tocat la quota de borratxo bavós que has d’aguantar”, ha revelat.

Rebuig davant dels fets

Davant les presumptes agressions sexuals que van tenir lloc als premis Feroz 2023, l’Ajuntament de Saragossa ha expressat la seva “absoluta condemna i repulsa”. De la mateixa manera, l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE) també ha rebutjat els suposats assetjaments. La Policia Nacional continua amb les investigacions per aclarir què va passar durant la festa dels Feroz celebrada a Saragossa.