Un home i una dona han denunciat sengles agressions sexuals ocorregudes durant la festa posterior a la celebració dels premis Feroz d'enguany. Arran d'aquestes denúncies la Policia Nacional ha detingut un home de 55 anys com a principal sospitós i una segona persona està sota investigació. El detingut és el productor de cinema Javier Pérez Santana, que ja ha estat deixat en llibertat amb càrrec hores més tard. 

Les agressions haurien tingut lloc a l'interior del recinte Espacio Ebro del Parque del Agua de Saragossa, en dos moments diferents de la nit, però, segons les declaracions de les víctimes, van ser les mateixes dues persones que van perpetrar les agressions. Els premis Feroz s'han celebrat durant el vespre d'aquest dissabte, i els fets denunciats haurien ocorregut durant la matinada del diumenge.

Dues agressions separades

Els fets han ocorregut entre les quatre i les sis de la matinada, segons ha informat Europa Press. Els presumptes agressors haurien actuat en dos moments diferents de la nit, però les víctimes han coincidit en les descripcions dels dos homes, fet que ha permès a la policia identificar-los amb rapidesa.

El personal de seguretat del recinte on s'ha celebrat la festa dels premis comptaven amb un protocol d'actuació per a aquests casos. Així, van aïllar els presumptes agressors mentre avisaven a la Policia Local de Saragossa, que va acudir al lloc i va prendre les primeres declaracions a les víctimes. Durant el matí d'aquest diumenge les dues persones afectades han acudit a la comissaria de la Policia Nacional on han formalitzat també la denúncia.

Dos sospitosos i un detingut

Des d’aquell moment la Unitat de la Família i de la Dona de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació, i després d’escoltar les declaracions de les víctimes, van poder identificar als dos sospitosos d’haver comès les agressions. Un d’ells ja ha estat detingut per a ser interrogat, i l’altre es troba encara sota investigació. Per la seva part, l’Ajuntament de Saragossa ha expressat en un comunicat la seva “absoluta condemna i repulsa davant qualsevol agressió sexual”.