Un nou cas d'assetjament per part del productor de cinema Javier Pérez Santana als Premis Feroz. Així ho ha assegurat el crític televisiu Bob Pop aquest dilluns, després que un home i una dona denunciessin sengles agressions sexuals ocorregudes durant la festa cinematogràfica. "Va venir tres vegades a intentar menjar-me la boca sense el meu permís mentre l'esquivava com podia", ha asseverat Pop a la SER. Ha explicat, a més, que no sabia que això es podia denunciar: "Vaig pensar que m'havia tocat la quota de borratxo bavós i t'has d'aguantar".

El crític televisiu ha donat més detalls a la ràdio citada, especialment en referència a les denúncies per agressió sexual. Un fet que ha recriminat perquè "assumir que això és normal i és un avançament enorme que ja no" ho haguem de fer. Més enllà de les paraules de Pop, la Policia Nacional va detenir Pérez Santana, de 55 anys, com principal sospitós i una segona persona que està sota investigació. L'arrestat, no obstant, va quedar en llibertat amb càrrecs poques hores després dels fets ocorreguts entre les quatre i les sis de la matinada d'aquest diumenge als Premis Feroz a l'Auditori de Saragossa.

Agressions separades i un possible tercer assetjament

Les dues agressions, una a l'actriu catalana Jedet i un altre un home de qui encara no es coneix la identitat, han estat denunciades davant de la Policia Nacional. Pel que sembla, van produir-se per separat en dos moments diferents de la nit dels premis cinematogràfics a Saragossa i ja de matinada, quan la festa continuava. No obstant això, ambdues víctimes han coincidit en les descripcions dels homes, un Javier Pérez Santana i un segon que està essent investigat en aquests moments. Ara, tot i no haver-se formalitzat denúncia, hi ha un tercer cas per assetjament manifestat públicament pel crític televisiu Bob Pop.

Les presumptes agressions sexuals durant la festa posterior a la celebració dels Premis Feroz de 2023 a Saragossa han consternat a tot el món del cinema i les autoritats de la ciutat i l'Aragó. L'Ajuntament de Saragossa ha estat el primer en realitzar un comunicat mostrant la seva "absoluta condemna i repulsa" davant d'aquests fets i l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), que és a més qui organitza els premis, ha condemnat també els suposats assetjaments. Totes dues institucions esperen que les investigacions de la Policia Nacional aclareixin el que va succeir aquella nit després dels guardons atorgats a la capital aragonesa.