L'actriu catalana Jedet és una de les persones que ha denunciat ser víctima d'una agressió sexual durant la festa posterior a la celebració dels premis Feroz 2023 que es va fer aquest dissabte a Saragossa. Arran d'aquesta denúncia, i la d'un altre home de qui encara no es coneix la identitat, la Policia Nacional ha detingut un home de 55 anys com a principal sospitós. Es tracta del productor de cinema Javier Pérez Santana, que ja ha estat deixat en llibertat amb càrrec hores més tard. A més, també s'està investigant una segona persona per la seva possible implicació. Segons hauria denunciat l'artista gironina, els agressors li haurien tocat els pits. Els fets han tingut lloc entre les quatre i les sis de la matinada d'aquest diumenge a l'interior del recinte Espacio Ebro del Parque del Agua de Saragossa

El personal del recinte on se celebrava la festa ha actuat ràpidament en ser coneixedors del que acabava de passar. S'ha activat el protocol d'actuació en aquests casos i han aïllat els presumptes agressors mentre no arribaven els efectius policials. Agents de la Policia Local de Saragossa i de la Policia Nacional es van desplaçar fins a l'esdeveniment. Les agressions s'haurien produït en dos moments diferents de la nit, però la descripció que les víctimes han fet dels agressors coincidia. Un d'ells ha estat detingut, mentre a l'altre se l'està investigant. Aquest diumenge les dues víctimes han anat a comissaria a formalitzar les seves denúncies.

javier perez santana
Javier Pérez Santa sortint en llibertat amb càrrec. / Foto: Toni Galán / EFE

Consternació per les agressions sexuals durant la festa dels premis Feroz

Les agressions sexuals durant la festa posterior a la celebració dels premis Feroz han provocat una gran consternació. L'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), organitzadora dels premis, ha emès un comunicat en què repudia i condemna "rotundament" aquests fets. L’Ajuntament de Saragossa també ha expressat en un comunicat la seva “absoluta condemna i repulsa davant qualsevol agressió sexual”, confiant en què les investigacions aclareixin els fets.