Un operari ha patit un accident laboral greu a la fàbrica química de Dow Tarragona aquest dimarts a la tarda. L'home era un treballador d'una empresa de serveis i ha resultat ferit a causa d'un atropellament d'un vehicle elevador, quan estava guiant al seu conductor des de terra per fer uns treballs de manteniment a les instal·lacions de Dow Sud, a l'autovia que va de Tarragona a Salou. Es troba en estat crític i ha estat traslladat, després que els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'hagin atès en un primer moment, a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. En aquest es desconeixen més dades sobre l'estat de l'home, que continua ingressat al centre mèdic tarragoní.

El treballador, abans que arribessin els facultatius del SEM, ha estat atès pels serveis mèdics de l'empresa i també han intervingut els bombers del Parc Químic. Poc després és quan ha estat traslladat en estat crític a l'hospital tarragoní per una ambulància medicalitzada del Servei d'Emergències Mèdiques. Fins al lloc de l'accident també s'han desplaçat diversos agents dels Mossos d'Esquadra

Accidents laborals a Catalunya

La sinistralitat al lloc de treball porta augmentant a tot Catalunya els darrers anys. Tant és així que, a més de la freqüència i tot i que la majoria no són greus ni mortals, el 2022, a l'espera de les dades definitives de desembre, es superarien els 200.000 accidents a la feina. Les estadístiques van donar durant el primer semestre de l'any passat un total de 106.359 persones que van patir algun tipus de sinistre laboral. De fet, del darrer que es té constància per la gravetat és el del 31 de gener a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on un camioner va morir després de caure-li la cabina a sobre mentre reparava el motor del vehicle.