Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal especialitzada en el robatori de cases que havia comès sis robatoris a les demarcacions de Lleida, Tarragona i Osca. En l'operatiu policial, s'ha detingut set persones. Es tracta de cinc homes i dues dones d'entre 25 i 61 anys. Tots ells residien a Vila-seca i es desplaçaven als municipis on cometien els assalts en cotxes llogats especialment per a l'ocasió. En el registre als seus domicilis, es van trobar 13 quilos de marihuana envasada al buit, joies, rellotges, roba, gairebé 2.200 euros en metàl·lic i bitllets en moneda estrangera. Després de passar a disposició judicial, quatre dels detinguts van ingressar a presó. No es descarta que pugui haver-hi més detencions.

Sis robatoris a Lleida, Tarragona i Osca

La investigació per part de la policia catalana va començar el passat mes de novembre, quan els Mossos van tenir coneixement de dos robatoris amb força a Cervera i Sant Guim de Freixenet, a la Segarra. Els assalts s'havien produït en cases unifamiliars i els lladres havien accedit a través dels balcons. Gràcies als indicis aconseguits i la informació aportada pels testimonis, els investigadors van poder determinar que estaven davant d'un grup criminal ben estructurat que residia a la demarcació de Tarragona i tenia molta mobilitat pel territori.

Durant la investigació, els lladres van continuar actuant, fet que encara va ajudar més a identificar-los. Entre el 12 i el 14 de gener, van cometre quatre robatoris més amb el mateix modus operandi, tres a Catalunya i un a l'Aragó. Van entrar en cases de Mont-roig del Camp, Castellserà, Ponts i a la localitat aragonesa de Barbastre. Aquests assalts van permetre conèixer la identitat dels lladres i saber que residien al nucli marítim de la Pineda de Vila-seca. El passat dimarts es va procedir a registrar dos domicilis d'aquesta localitat i es va detenir a quatre homes i dues dones com a presumptes autors dels robatoris.

Llogaven vehicles per poder cometre els robatoris i fugir sense ser identificats

A les sis detencions a Vila-seca, se li va sumar després un setè detingut a Tarragona. Es tracta d'un home que formava part del grup criminal llogant immobles i vehicles que després eren utilitzats per cometre els robatoris. Aquests cotxes, de terceres persones que no tenien res a veure amb els delinqüents, eren utilitzats per anar fins a la casa unifamiliar on es volia cometre l'atac. Dues persones entraven a l'habitatge mentre una tercera es quedava a l'exterior per vigilar i poder fugir ràpidament. Un cop ja tenien tot el que volien, marxaven amb el cotxe llogat per no deixar pistes que els poguessin relacionar amb els assalts.