Almenys cinc morts i catorze ferits en un tiroteig en una festa d'un barri popular de la ciutat de Barranquilla (Colòmbia). L'atac s'ha produït, segons les autoritats del país, aquest diumenge a la nit al veïnat de Villanueva, on van arribar diversos homes en motos i van disparar indiscriminadament contra els assistents. Els fets van ocórrer enmig de l'enfrontament que mantenen les bandes criminals Los Rastrojos i Los Costeños, que operen a la metròpoli pel control del narcotràfic i que han provocat un augment de la violència i els homicidis els darrers mesos.

"Estem realitzant les activitats d'investigació per tal d'esclarir els fets en els quals van perdre la vida cinc persones que estaven parlant. Per aquests fets estem oferint una recompensa de fins a 50 milions de pesos (que a tipus de canvi actual serien uns 9.648,66 euros)", ha explicat el comandant de la Policia de Barranquilla, el general Jorge Urquijo. La principal hipòtesi de les autoritats és que el crim va succeir "com venjança amb les diferents activitats operatives que s'han fet els últims dies i estaria generant un reacomodament d'aquestes estructures delinqüencials", ha sentenciat el portaveu policial.

Quatre massacres a la ciutat els tres primers mesos del 2023

La massacre d'aquest diumenge a la nit a aquest barri popular de Barranquilla és la quarta comesa aquest any a l'àrea metropolitana de la ciutat caribenya de Colòmbia. I, a més, té les mateixes característiques que les anteriors: els sicaris arriben on s'està produint la reunió i comencen a disparar indiscriminadament. El 29 de gener al sud-oest de la ciutat va haver-hi una incursió armada en un establiment comercial, en la qual van perdre la vida quatre persones i el 19 de febrer van ser tres els assassinats en un altre atac de sicaris al barri de San Vicente. La matança més recent va registrar-se fa tan sols una setmana al barri de Los Almendros i van perdre la vida tres persones.