Violent assalt d'un avió de la companyia nord-americana Delta Air Lines a l'aeroport Arturo Merino Benítez de Santiago de Xile. Una banda de mercenaris, integrada almenys per dotze delinqüents, han abordat armats aquest dimecres l'aeronau per intentar fer-se amb els productes que portava des de Miami (Estats Units) amb un valor de més de 32 milions de dòlars, que a tipus de canvi actual serien uns 30,3 milions d'euros. Per dur a terme aquest atracament han traspassat totes les línies de control i han iniciat un tiroteig on han mort dues persones, una d'elles un funcionari de la Direcció General d'Aeronàutica Civil (DGAC), a càrrec de la seguretat del recinte.

 

Mentre intentaven robar tots els productes de l'avió van ser sorpresos per la seguretat de l'aeroport xilè. Va ser en aquell moment quan va iniciar-se el tiroteig a les pistes, molt a prop d'una de les terminals. Els mercenaris van matar a trets un funcionari de la DGAC, com es pot veure als vídeos que circulen per les xarxes socials. Els vigilants de seguretat aeroportuària van aconseguir abatre un dels delinqüents que, presumptament, estarien assaltant la bodega de l'avió de Delta davant dels ulls i les càmeres de la resta d'operaris. Tanmateix, van aconseguir fugir i van cremar diversos vehicles que hi ha a la carretera que connecta l'aeroport amb la capital del país.

Augment d'inseguretat a Xile

"Vull solidaritzar-me i enviar una abraçada molt forta a la família del funcionari de la DGAC", ha asseverat el president de Xile, Gabriel Boric, durant el discurs pronunciat aquest dimecres a l'acte oficial del Dia de la Dona. "Sabem que la inseguretat és prioritària pels xilens i les xilenes. Quan hi ha inseguretat, la resta trontolla", ha sentenciat. De fet, les enquestes sociològiques dutes a terme a la ciutadania fa mesos que revelen una preocupació ascendent a la percepció d'inseguretat al país. La fundació Paz Ciudadana va publicar a l'octubre passat que la por de ser víctima d'un delicte va créixer un 7,6%, aconseguint un 28% a nivell nacional, la xifra més alta en 22 anys.