El bailaor granadí Rafael Amargo ha estat detingut gairebé tres anys després un altre cop pels mateixos actes delictius que se l'imputaven el 2020. L'artista ha estat arrestat a Alacant per un suposat tràfic de drogues realitzat des de casa seva a Madrid. Això suposa un segon cop que arriba pocs mesos abans de celebrar la vista oral que es celebrarà els dies 7, 8, 9 i 12 de juny a l'Audiència Provincial de Madrid per la venda de substàncies estupefaents a terceres persones de manera "persistent" i per la qual cosa el fiscal ha sol·licitat 9 anys de presó.

En aquest cas, el ballarí ha estat enxampat de nou traficant amb drogues des del seu domicili, situat al carrer del Espíritu Santo del barri madrileny de Malasaña. Però la investigació per corroborar uns fets que ja havia realitzat prèviament i pels quals està a l'espera de judici, ha fet que en el moment de l'arrest Rafael Amargo es trobés actuant a la sala Casanova d'Alacant. Això ha estat possible, segons apunta el diari ABC, per una sèrie de vigilàncies de la Policia Judicial tant al seu pis de Madrid com a d'altres entorns de l'artista durant mesos. En aquests moments està a dependències policials de la ciutat valenciana.

Operació Codax: metamfetamina i quatre detinguts

Rafael Amargo ja va ser detingut l'1 de desembre del 2020 juntament amb la seva parella i altres dues persones en el marc de l'operació Codax. Aquest nom, curiosament, significa corb en llatí i va rebre aquesta denominació per una imatge d'Instagram del bailaor a la que apareix amb unes ales d'aquesta espècie. Després de l'arrest, tots van declarar i van quedar en llibertat amb mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició de sortir de territori nacional i l'obligació de presentar-se davant del jutge cada quinze dies. Però, a més, la Policia Nacional va realitzar diversos escorcolls.

Els agents, després de l'auto dictat pel Jutjat d'Instrucció número 48 de Madrid per l'entrada i registre dels domicilis dels acusats, van intervenir a l'artista tres pots amb Popper, una bossa de feniletilamina amb 0,089 grams i sis mil·lilitres de GBL, amb un valor al mercat de 314,19 euros. Tot això va destapar un presumpte entramat pel qual s'asseurà a la banqueta dels acusats el proper juny. El fiscal, en aquell cas, va exposar que entre els mesos d'abril i desembre del 2020 Rafael Amargo i l'assistent de producció del bailaor, Juan Eduardo S.B., "es dedicaven de manera concertada i persistent a la distribució de substàncies estupefaents, entre d'altres la metamfetamina, a terceres persones a canvi de diners". Ara només queda esperar a la vista oral i si la detenció d'aquest dijous pot fer canviar de parer a la Fiscalia i sol·licitar una pena major.