Història rocambolesca la d’aquest agent de la Guàrdia Civil que ha estat detingut a Toledo acusat de traficar amb grans quantitats de cocaïna. L’agent arrestat pels seus propis companys de la Brigada Central de Estupefacientes (UDYCO) de la Policia Nacional es diu Guillermo i tot i tenir la nacionalitat espanyola, és d’origen colombià. Va néixer allà i va arribar a l’Estat espanyol on va fer l’impossible per aconseguir la nacionalitat, fer les proves per accedir a la Guàrdia Civil i allà integrar-se en una de les unitats d’intervenció, el Grupo de Reserva y Seguridad (GRS)

La investigació feta per la Policia Nacional va explotar ahir amb la detenció d’aquest agent de la Guàrdia Civil i altres persones, totes relacionades, presumptament, amb el tràfic de cocaïna a gran escala. A casa de l’agent, que tothom assegurava que era una persona correcta, si bé els darrers mesos havia mostrat actituds estranyes i havia manifestat anar curt de diners, es van trobar com a mínim 20 quilos de cocaïna. 

Els investigadors, però, sabien que ell i els altres nou membres de la banda tenien una nau al mateix poble de Mora, a Toledo. En l’escorcoll es van trobar centenars de quilos de cocaïna. En total se’n van confiscar uns 400, asseguren des de la Policia Nacional

Secret de sumari

El secret de sumari no permet accedir a més informació, però segons detallen mitjans de Toledo, com la Tribuna de Talavera, tot sembla indicar que la investigació s’ha fet contra un grup altament especialitzat en el tràfic d’aquest tipus de droga i amb molta mobilitat per tot l’Estat. La gran quantitat de droga que va ser intervinguda, a casa de l’agent i també a la nau, demostren la gran activitat que tenia aquest grup criminal, si bé no s’ha pogut conèixer encara quin era el paper que jugava el colombià nacionalitzat espanyol agent de la Guàrdia Civil. 

Del GRS a l’acadèmia d’Aranjuez

Segons recullen també els mitjans locals, Guillermo havia estat al GRS i ara estava destinat a l’acadèmia d’oficials de la Guàrdia Civil, a Aranjuez, on anava cada dia des de Mora, on vivia amb la seva parella a la casa on els agents de la brigada antidroga de la Policia Nacional van trobar-hi els 20 quilos de cocaïna. Durant l’explotació de la investigació es van escorcollar altres cases dels detinguts i es van intervenir quatre cotxes d’alta gamma i una motocicleta.