Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou tiroteig que s’ha produït al barri de la Mina, a Sant Adrià del Besòs, aquesta matinada, on un home, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, ha resultat ferit greu i està entre la vida i la mort.

Guerra a la Mina

Segons les primeres informacions policials no oficials, que han evitat avançar detalls de les diligències en curs, apunten que l’enfrontament podria estar relacionat amb una baralla entre famílies i clans d’aquest conegut i conflictiu barri de Sant Adrià, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

L'home ferit, segons ha desvelat després La Vanguardia, és Valentín Moreno, conegut per haver estat condemnat pel crim de la Vila Olímpica, l'any 2000. Amb només 18 anys va participar en una pallissa que va acabar amb la vida d'un jove a l'exterior d'una discoteca d'aquesta zona d'oci de la ciutat de Barcelona. L’home que ha resultat ferit en el tiroteig està molt greu, segons fonts de la policia catalana. Ara mateix, tot i que segueix en vida, no es descarta que pugui acabar morint.

Crític a l’UCI de Can Ruti

Ha estat disparat per l'esquena per una o més persones i quan els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han arribat, l'han pogut estabilitzar i traslladar, ferit crític, a l'hospital. On segueix, a hores d'ara, sota atenta vigilància mèdica a l’UCI de Can Ruti.

L'home, molt conegut al barri de La Mina, forma part d'un dels clans que està enfrontat a un dels altres clans del barri, un fet que, si es confirma, podria significar l'inici d'una guerra entre les famílies més violentes d'aquest barri de Sant Adrià. Tot i això, oficialment, la policia només confirma que hi ha una persona ferida greu i que està investigant totes les possibilitats.

Fonts properes a la investigació, però, també han explicat que l'home tenia diversos enemics coneguts i que pot ser complicat aclarir qui realment ha disparat o ha ordenat disparar. Darrerament, aquest líder d'una de les famílies més violentes del barri s'havia dedicat al robatori de partides de droga a altres grups de narcotraficants.

Els Mossos reforcen la vigilància a la Mina

Els Mossos d’Esquadra han desplegat a la zona reforços policials a l’espera de poder avançar en la investigació, tenint en compte la conflictivitat d’aquesta zona, per les famílies d’ètnia gitana que hi viuen, i també per la figura de l’home ha rebut els trets, que era un dels caps d’una de les famílies que estan instal·lades al barri de la Mina.

Fa mesos que la tensió ha crescut en aquest barri de l’àrea metropolitana i no és el primer cop que un enfrontament entre famílies, alguns cops pel control del tràfic de marihuana, el nou negoci de moda, acaba a trets.