Aquesta nit algú ha volgut acabar amb Valentín Moreno. És un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Mina (Sant Adrià de Besòs, Barcelona) i conegut per haver participat, la nit del seu divuitè aniversari, l’any 2000, en la pallissa mortal a Carlos Javier Robledo Peña en una discoteca de la Vila Olímpica de Barcelona. 

En el seu currículum de delictes, on sobresurt el crim de la Vila Olímpica, també hi destaca la seva vinculació amb grups d’extrema dreta lligats al FC Barcelona, com el club de futbol Bada Bing. Va ser detingut per la famosa agressió, que va cometre quan encara estava a la presó, però en tercer grau, pel crim de la zona d'oci del 2000.

Vinculat al tràfic de drogues

Últimament, l’home i la seva banda també havia entrat al negoci del tràfic de drogues, que controlava, amb mà de ferro i amb molta violència, des del seu barri, la Mina. 

Fins i tot, havia estat investigat per haver participat en assalts a altres bandes de narcotraficants. També acumula detencions per agressions i altres delictes, un fet que li ha proporcionat una llista d’enemics considerable.

L’han executat al mig del carrer

Aquesta passada matinada, quan faltaven pocs minuts per l’una, un o diversos desconeguts l’han assaltat i, per l’esquena, li han disparat un tret al cap, tal com ha avançat ElCaso.cat. L’han executat al mig del carrer, a la cantonada entre l’avinguda de la Platja i el carrer de Tarragona, al mateix barri de la Mina, on vivia. 

L’home acostumava a anar acompanyat d’escortes, altres persones de la banda que li oferien seguretat, i fins i tot, fonts policials, asseguren que Valentín Moreno es movia armat. Ha rebut un tret al cap i ara mateix està entre la vida i la mort a l’UCI de l’hospital de Can Ruti, a Badalona.

Investigació oberta per aclarir els fets

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. A hores d’ara, les diligències policials són secretes, i fonts oficials només asseguren que tenen obertes totes les línies d’investigació per poder saber què ha passat aquesta matinada a Sant Adrià de Besòs.

LaMina

Reforç policial a la zona de la Mina, després de l'incident d'aquesta matinada / ElCaso.cat

Feia mesos que el barri de la Mina viu en una guerra soterrada que ha acabat amb diversos tirotejos i ferits, que la policia creu que poden tenir relació amb el tràfic de marihuana. Ara per ara el tiroteig d’aquesta nit s’investiga com un homicidi en grau de temptativa, però fonts policials no descarten que acabi morint.

“Extremar precaucions”

Internament, de manera paral·lela a la investigació que té en marxa l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial metropolitana nord, els Mossos d’Esquadra han alertat a les seves patrulles, de les zones de Sant Adrià, Badalona i del districte barceloní de Sant Martí, la zona Besòs, que han d'extremar les precaucions els pròxims dies en patrullatge i incidents al barri de la Mina, per possibles répliques o enfrontaments entre les famílies d’aquest conflictiu barri.